«Μπαράζ» αλκοτέστ από την Τροχαία στην Αττική – Δεκάδες οι παραβάτες
Κοινωνία

«Μπαράζ» αλκοτέστ από την Τροχαία στην Αττική – Δεκάδες οι παραβάτες

Συνεχίζεται το «μπαράζ» ελέγχων αλκοτέστ από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Μόνο τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι αλκοτέστ σε 1.549 οδηγούς, σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν 138 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 9% των οδηγών που ελέχθησαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Όπως έδειξε η ανάλυση των σχετικών στοιχείων για τους οδηγούς που είχαν καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ πάνω από το επιτρεπτό όριο, οι 110 είναι άνδρες (79,7%) και οι 28 γυναίκες (20,3%). Οι 31 άνδρες και οι εννέα γυναίκες είναι ηλικίας 31-40 ετών, ενώ 30 άνδρες και οκτώ γυναίκες είναι 41-50 ετών, 23 άνδρες και μία γυναίκα είναι από 51-60 ετών, 22 άνδρες και 10 γυναίκες είναι από 20 έως 30 ετών και τέσσερις άνδρες είναι άνω των 61 ετών.

«Η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις επικίνδυνες παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων» σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.

Προειδοποιεί δε, ότι οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη δραστική μείωση των επικίνδυνων παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Πηγή στοιχείων: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet