Μόλις στο 53,7% το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στην Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Μόλις στο 53,7% το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στην Περιφέρεια Αττικής

Στην αναγκαιότητα να επιλυθούν άμεσα τα σημαντικά προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που έχουν προκληθεί σε νευραλγικές υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας λόγω της υποστελέχωσής τους εστίασε ο περιφερειάρχης Αττικής και α’ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ Γ. Πατούλης, κατά την εισήγησή του για θέματα που άπτονται στο προσωπικό της Αυτοδιοίκησης Β΄ Βαθμού, στην τηλεδιάσκεψη εργασίας της ΕΝΠΕ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συναρμόδιους υπουργούς.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, ο κ. Πατούλης παρουσίασε την εικόνα των ελλείψεων όπως διαμορφώνεται σε κάθε Περιφέρεια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Περιφέρεια Αττικής στην οποία το ποσοστό κάλυψης φτάνει μόλις στο 53,7%. Κατά την εισήγηση του ο περιφερειάρχης επισήμανε πως τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες των Περιφερειών οφείλονται σε ένα συνδυασμό παραγόντων όπως:

  • Της μη διενέργειας προσλήψεων.
  • Των αποχωρήσεων προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης.
  • Της κινητικότητας προσωπικού.
  • Των μισθολογικών διαφορών στις απολαβές του προσωπικού που απασχολείται στις Περιφέρειες και σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε, την Περιφέρεια Αττικής, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Χώρας και το ποσοστό κάλυψης των θέσεων ανέρχεται σήμερα σε ποσοστό 56%. Το αντίστοιχο ποσοστό των πραγματικά υπηρετούντων (λόγω αποσπάσεων και μακροχρόνια απόντων) ανέρχεται σε 53,74%.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet