Ν. Φιλαδέλφεια: Χειροπέδες σε αλλοδαπούς διαρρήκτες που «έγδυναν» καφετέριες και εστιατόρια
Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία
Κοινωνία

Ν. Φιλαδέλφεια: Χειροπέδες σε αλλοδαπούς διαρρήκτες που «έγδυναν» καφετέριες και εστιατόρια

Συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας (1/11) στη Νέα Φιλαδέλφεια δύο αλλοδαποί που αφαιρούσαν φιάλες αερίου- προπανίου, επαγγελματικές καφετιέρες και άλλα αντικείμενα με μεταπωλητική αξία.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της 1ης Νοεμβρίου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν σταθμευμένο το φορτηγό των δραστών στην περιοχή του Ηρακλείου, το οποίο είχαν ταυτοποιήσει ως μέσο τέλεσης των καταγεγραμμένων κλοπών. Μετά από λίγο εντόπισαν και τους κατηγορούμενους και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό τους βρέθηκαν αεροθάλαμος και φιάλη αερίου, τα οποία είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και καντίνα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι κινούνταν με το επιχειρησιακό φορτηγό τους, αναζητώντας υποψήφια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυρίως τις ώρες που δεν λειτουργούσαν. Έχοντας ερευνήσει τους χώρους, αφαιρούσαν φιάλες αερίου- προπανίου, επαγγελματικές καφετιέρες και άλλα αντικείμενα με μεταπωλητική αξία.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν επιπλέον εννέα κλοπές και ληστεία σε Νέα Μάκρη, Ωρωπό, Αρτέμιδα, Σταμάτα, Βριλήσσια, Μαραθώνα, Νέα Πέραμο και Ασπρόπυργο.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • Φορτηγό ως μέσο τέλεση κλοπών,
  • Κλοπιμαία (φιάλη οξυγόνου, θερμοθάλαμος και τελάρα με αναψυκτικά)
  • Το χρηματικό ποσό των 1.120 ευρώ και
  • Ποσότητα κάνναβης 1,2 γραμμ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet