Να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής ζητά ο ΣΥΠΑ
Κοινωνία

Να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής ζητά ο ΣΥΠΑ

Με αφορμή τη λήξη συμβάσεων εργαζομένων σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), απευθυνόμενος στην περιφερειακή αρχή, ζητά να εισαχθεί ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η λήψη απόφασης για την παραμονή των εν λόγω εργαζομένων στις θέσεις τους.

Ειδικότερα, ο ΣΥΠΑ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Δεδομένου ότι σε λίγες ημέρες τελειώνουν οι συμβάσεις αρκετών εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, ζητάμε να εισάγετε ως θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, να λάβετε τις σχετικές αποφάσεις για την παραμονή στην εργασία τους, αξιοποιώντας και το άρθρο 175 του ν. 4764/2020.

Yπενθυμίζουμε ότι εργάζονται σε «κομβικές» για την πανδημία της Covid-19 υπηρεσίες, όπως οι δ/νσεις Δημόσιας Υγείας, η Πολιτική Προστασία κ.λπ., κι ότι παραμένει η τραγική υποστελέχωση κατά 40% και πλέον των υπηρεσιών της Περιφέρειας, ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες για:

  • Να συνεχίσουν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι την εργασία τους. Να παραταθούν-ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις. Μισθό και δικαιώματα ίδια με τους μόνιμους υπαλλήλους.
  • Να μοριοδοτηθεί η αποκτηθείσα εμπειρία των συμβασιούχων.
  • Να εκδοθεί απόφαση για την μετατροπή των συμβάσεων σε ΙΔΑΧ. Άρση όλων των νομικών περιορισμών, για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Κάλυψη της τραγικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να σταματήσει η ανακύκλωση της ανεργίας μέσω των διαφόρων προγραμμάτων ΟΑΕΔ.
  • Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, των εκχωρήσεων, των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας του δημόσιου τομέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet