Ξεκινά ο 2ος κύκλος του Antivirus Crowdhackathon
Κοινωνία

Ξεκινά ο 2ος κύκλος του Antivirus Crowdhackathon

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο 2ο κύκλο του απομακρυσμένου μαραθωνίου καινοτομίας antivirus crowdhackathon για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής. Ο 2ος κύκλος θα πραγματοποιηθεί 21 – 24 Μαΐου.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιοποιήσουν όλα τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας για να δώσουν χρήσιμα αποτελέσματα στα άμεσα προβλήματα και στις ανάγκες που θα τεθούν από φορείς αλλά και πολίτες.

Στον μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι πήραν μέρος στον 1ο κύκλο και να βελτιώσουν την πρότασή τους, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος, ομάδες, ακαδημαϊκά και ερευνητικά εργαστήρια και εταιρείες με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Δίνοντας προτάσεις για επίλυση θεμάτων ή προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού στον χώρο της υγείας, της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας  και ευρύτερα της κοινωνίας μέσα από δημόσια υποβολή θεμάτων προς επίλυση – διαβούλευση https://hello.crowdapps.net/crowdhackathon-antivirus/.
  • Αναπτύσσοντας πρωτότυπες μεθοδολογίες και εφαρμογές που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα (διαγωνιζόμενοι – εγγραφή εδώ).
  • Υποστηρίζοντας αυτή την προσπάθεια (μέντορες, χορηγοί, υποστηρικτές, δημόσιοι οργανισμοί, εταιρείες, συλλογικοί φορείς, δήλωση υποστήριξης εδώ).

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά με τη συνέχεια της δράσης:

«Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σταθερός αρωγός στην αξιοποίηση των νέων ταλαντούχων και καινοτόμων μυαλών της χώρας μας, με κύριο στόχο την ανάπτυξη λύσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19. Η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και οι νέοι μας αποτελούν σημαντικό πυλώνα για την ανάκαμψη της χώρας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και είμαστε εδώ να τους υποστηρίξουμε έτσι ώστε να βρεθούν άμεσες και παραγωγικές λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet