Ξεκινά το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Κερατσινίου- Δραπετσώνας – Το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με 7,6 εκατ. ευρώ
Κοινωνία

Ξεκινά το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Κερατσινίου- Δραπετσώνας – Το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με 7,6 εκατ. ευρώ

Το «πράσινο» φως για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ένα έργο που θα κατασκευάσει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με 7,6 εκατ. ευρώ δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης έναρξης των έργων από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Πρόκειται για ένα αντιπλημμυρικό έργο νευραλγικής σημασίας για το Κερατσίνι, το οποίο αποτελούσε αίτημα δεκαετιών από τους κατοίκους, καθώς θα θωρακίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλη την πόλη η οποία για χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα, τα οποία στο παρελθόν κόστισαν και ανθρώπινες ζωές. 

Με αφορμή την άμεση έναρξη των έργων ο περιφερειάρχης Αττικής έκανε λόγο για ένα έργο «σταθμό» για το Κερατσίνι, το οποίο με την ολοκλήρωση του θα προστατέψει αποτελεσματικά την πόλη και τους κατοίκους από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

«Για άλλη μία φορά αποδεικνύουμε πως εμείς έχουμε επιλέξει να προστατεύουμε τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών με έργα και όχι στα χαρτιά. Ένα πρόβλημα δεκαετιών που ταλαιπωρούσε τους δημότες Κερατσινίου και απειλούσε ανθρώπινες ζωές, βρίσκει επιτέλους λύση με ένα έργο που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια. Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου και τα στελέχη της Περιφέρειας για τη στενή συνεργασία που οδήγησε στην άρση ενός σημαντικού προβλήματος το οποίο ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες την ευρύτερη περιοχή Κερατσινίου Δραπετσώνας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet