Ξεκινούν εργασίες αναβάθμισης ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο πρώην ΔΕΣΕ
Κοινωνία

Ξεκινούν εργασίες αναβάθμισης ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο πρώην ΔΕΣΕ

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, ξεκινούν έργα αναβάθμισης και συντήρησης ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο πρώην ΔΕΣΕ, εντός των διοικητικών ορίων της Αττικής. Η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, πριν από λίγες μέρες.

Ειδικότερα, προβλέπονται έργα συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης των  εγκαταστάσεων του δικτύου ηλεκτροφωτισμού όπως, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση σιδηροϊστών φωτισμού, βραχιόνων φωτιστικών σωμάτων, αλλά και πίλλαρς ηλεκτρικών διανομών.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, τα έργα κρίνονται απαραίτητα με σκοπό τη βελτίωση της ορατότητας στο οδικό δίκτυο και την αποτελεσματικότερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας.

Εν τω μεταξύ, εντός του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση περίπου 25.000 τηλεδιαχειριζόμενων φωτιστικών Led, ένα έργο προυπολογισμού 37 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καλύψουν πλήρως όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και θα συμβάλλουν:

  • Στην εξοικονόμηση στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, σε ποσοστό που φτάνει τουλάχιστον το 65%.
  • Στην πολύ μεγάλη βελτίωση της ποιότητας φωτισμού.
  • Στην ελαχιστοποίηση πιθανών βλαβών άρα και στη μεγιστοποίηση της οδικής ασφάλειας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισημαίνει σχετικά:

«Με σύγχρονα εργαλεία επενδύουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας, στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων, υπέρ των πολιτών. Χρηματοδοτούμε σημαντικά έργα με σκοπό την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Περιφέρειας μας, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της εικόνας της, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα μητροπολιτικό κέντρο όπως είναι η Αττική μας. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Θα συνεχίσουμε και με άλλες παρεμβάσεις με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Αλλάζουμε την Αττική, βελτιώνουμε τις ζωές μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet