Ξεκινούν το βράδυ της Δευτέρας 8/2 εργασίες στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισιάς
Κοινωνία

Ξεκινούν το βράδυ της Δευτέρας 8/2 εργασίες στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισιάς

Ξεκινούν από τη Δευτέρα (8/2) το βράδυ οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του οδοστρώματος της Λεωφόρου Κηφισιάς. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν και στα δύο ρεύματα από τη συμβολή της Λ. Κηφισιάς με την οδό Κόδρου, στα σίδερα Χαλανδρίου, μέχρι την πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά.

Συνολικά οι επιφάνειες επέμβασης υπερβαίνουν τα 120.000m² και εκτελούνται στο πλαίσιο της σύμβασης «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής» προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ με το ΦΠΑ.

Με αφορμή τις σχετικές εργασίες ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, επισημαίνει:

«Αλλάζουμε την όψη της Αττικής εκτελώντας εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του οδοστρώματος σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Βασική προτεραιότητά μας είναι ένα ασφαλές οδικό δίκτυο. Η περίοδος που διανύουμε λόγω πανδημίας και απαγόρευσης της κυκλοφορίας αξιοποιείται στο έπακρο προκειμένου να υλοποιηθούν ταχύτερα έργα υποδομών, ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου. Κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών μας για ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις».

Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στη Λ. Κηφισιάς θα εκτελεστούν εργασίες στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, από το ύψος του ΣΕΦ έως την Βάρκιζα, τμηματικά στην οδό Πανεπιστημίου, από Αμαλίας, στην πλατεία Ομονοίας, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και Ηλιουπόλεως από τον άξονα Καλλιρρόης – Ελ. Βενιζέλου έως τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Επίσης, στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Λαυρίου, από τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής έως το Λαύριο, τμηματικά.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθεί και τακτοποίηση της στάθμης των φρεατίων απορροής ομβρίων υδάτων, καθώς και αναδιαγράμμιση και νέα διαγράμμιση, όπου απαιτηθεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet