Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής: Δριμύτερη η μάχη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής
Κοινωνία

Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής: Δριμύτερη η μάχη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής

«Δριμύτερη η μάχη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής» τονίζει η Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής, εκπρόσωποι της οποίας συμμετείχαν σε εκδήλωση για τη διαχείριση απορριμμάτων που πραγματοποιήθηκε από συλλογικότητες στο δημαρχείο Ιλίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Οικολογικής Συμμαχίας:

Δριμύτερη η μάχη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής
Το «Δυτικό Μέτωπο» επαναφέρει στο προσκήνιο την κρίση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στηρίζει η Οικολογική Συμμαχία

Σε μία χρονική συγκυρία πλήρους αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού της χώρας, η «καυτή» υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής επανέρχεται δριμύτερη, ακόμη πιο επίκαιρη, αλλά και ακόμη πιο απαιτητική επείγουσας λύσης. Με τη χθεσινή εκδήλωση στο δημαρχείο Ιλίου, το «Δυτικό Μέτωπο» -συντονιστικό φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας- ανακεφαλαίωσε τη δραματική της πορεία από το μακρινό 1964, όταν θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά οι ΧΑΔΑ, σκιαγράφησε τις σημερινές πολιτικές και τεχνικές της διαστάσεις και οριοθέτησε ξεκάθαρα τους όρους μιας «άλλης» διαδρομής στην κατεύθυνση ενός «σύγχρονου, φιλοπεριβαλλοντικού και κοινωνικά επωφελή» χαρακτήρα των πολιτικών της μέσω της «αποκεντρωμένης διαχείρισης με έμφαση στην πρόληψη και στην προδιαλογή των υλικών» ή:

  • της οριστικής απενεργοποίησης της εγκατάστασης της Φυλής,
  • της χωροθέτησης νέων υποδομών,
  • των τοπικών σχεδίων διαχείρισης,
  • των νομοθετικών αλλαγών για τη διευκόλυνση του ρόλου των Δήμων,
  • της ριζικής αναμόρφωσης των συστημάτων ανακύκλωσης,
  • της χρηματοδότησης φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων μικρής κλίμακας,
  • του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης,
  • της αποκήρυξης των ΣΔΙΤ και της λογικής της καύσης, κ.ά.

Στο πλαίσιο μιας πολυετούς οικολογικής διαδρομής μελών και στελεχών της, λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, η Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής έθετε την κυκλική οικονομία ως πρώτο και αδιαπραγμάτευτο σημείο του εκλογικού της προγράμματος. Κυκλική οικονομία της κλίμακας, της εγγύτητας και της διάχυσης στον χώρο, ως «προβολή του παραγωγικού και καταναλωτικού κύκλου στη σφαίρα μιας αυτό-τροφοδοτούμενης οικονομίας ροής υλικών, έτσι ώστε οι χρησιμοποιούμενοι φυσικοί-βιολογικοί πόροι να επανέρχονται στην βιόσφαιρα μετά την χρήση τους και οι τεχνικοί πόροι να επαναχρησιμοποιούνται χωρίς να επανέρχονται στην βιόσφαιρα».

Η Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής έδωσε το «παρών» της στην εκδήλωση του «Δυτικού Μετώπου» και θα δώσει το «παρών» της στη μάχη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, όπου θα χρειαστεί, στηρίζοντας τις θέσεις του Συντονιστικού φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας, με όρους και κοινωνικής οικονομίας. Λόγω προγραμματικής σύγκλισης όπως θα λέγαμε με άλλα λόγια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet