Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδεύσεις στελεχών της Περιφέρειας σε θέματα δημόσιας υγείας
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδεύσεις στελεχών της Περιφέρειας σε θέματα δημόσιας υγείας

Στο πλαίσιο προαγωγής της δημόσιας υγείας η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, προχώρησε στη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων προς τα στελέχη της. Σκοπός των σεμιναρίων ήταν η ανάπτυξη των γνώσεων και των υπαρχουσών δεξιοτήτων των στελεχών της, προκειμένου να ανταποκριθούν στα τρέχοντα ζητήματα δημόσιας υγείας, αλλά και να είναι έτοιμα να ανταποκριθούν επαρκώς στις εξελίξεις ως απόρροια των ραγδαίων δημογραφικών, επιδημιολογικών και τεχνολογικών αλλαγών που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το δεύτερο δεκαήμερο Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 100 ωρών, το οποίο είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο. Όσα στελέχη δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ηλεκτρονικά, θα τους δοθεί η δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν με ασύγχρονη μορφή εκπαίδευσης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, σε ενημερωτική ημερίδα των στελεχών της Περιφέρειας επισήμανε σχετικά με την ανάπτυξη των γνώσεων σε θέματα δημόσιας υγείας:

«Η πανδημία μεγέθυνε αισθητά την ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση των Αυτοδιοικητικών και τοπικών αρχών στον τομέα της δημόσιας υγείας, τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας, όσο και εξειδικευμένης εκπαίδευσης. Η δημόσια υγεία αποτελεί την ευρύτερη γέφυρα μεταξύ της επιστήμης και της κοινωνίας. Η διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας, καθώς και σε επίπεδο πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου. Είναι σημαντικό τις δύσκολες αυτές ώρες για όλη την ανθρωπότητα να είμαστε στη θέση να παράσχουμε την κατάλληλη ενημέρωση και τα σωστά εργαλεία στα στελέχη μας, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν σε επίπεδο στελέχωσης των υπηρεσιών μας και δεν παραλείπω συνεχώς να επισημαίνω προς τα αρμόδια υπουργεία ότι οφείλουν να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού. Όλοι μαζί εργαζόμαστε για έναν κοινό σκοπό, την προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών». 

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet