Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο «Κατίνα Παξινού»
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο «Κατίνα Παξινού»

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής που πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία και την παρότρυνση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και την αγαστή συνεργασία και την πλήρη επιμέλεια του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού Χάρη Ρώμα, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, στο θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την ολοκλήρωση του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αθηνών στο Αττικό Άλσος επισήμανε:

«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά που οι πολίτες της Αττικής αγκάλιασαν με ενθουσιασμό ένα νέο θεσμό και ένα νέο κύτταρο τέχνης στην Αττική και αυτό μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε με την ίδια θέρμη, καθώς η επένδυση στον πολιτισμό είναι για εμάς προτεραιότητα.

Θέλουμε πολιτισμό προσβάσιμο σε όλους, γιατί ο πολιτισμός δεν είναι μία αφηρημένη έννοια αλλά ένα απαραίτητο στοιχείο ευζωίας, ένα δημοκρατικό αγαθό που πρέπει να είναι προσβάσιμο από το σύνολο της κοινωνίας.

Φέτος, η καρδιά του αττικού καλοκαιριού χτύπησε στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος, ένα νέο χώρο πολιτισμού τον οποίο η Περιφέρεια Αττικής αναβάθμισε με συστηματική δουλειά με στόχο να απολαμβάνουν οι πολίτες πλούσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Για αυτό το λόγο, η Περιφέρεια Αττικής, άνοιξε την αγκαλιά της στους Δήμους της και προσέφερε εξαίρετες πολιτιστικές εκδηλώσεις, υψηλής ποιότητας. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες αλλά και όσους συνετέλεσαν για αυτό το εξαίρετο αποτέλεσμα, όπως και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χ. Ρώμα για τη συνεργασία. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου».

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Χάρης Ρώμας δήλωσε «Με καλύπτει απόλυτα η φράση – κλειδί που έχει θεσπίσει ο Γιώργος Πατούλης: Ο πολιτισμός είναι η ραχοκοκαλιά μιας υγιούς κοινωνίας. Το 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής είναι πλέον γεγονός κι αυτό μας κάνει υπερήφανους κι ευτυχισμένους».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για το 1ο Φεστιβάλ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet