Ομάδα εθελοντών κοινωνιολόγων «ρίχνει» η Περιφέρεια Αττικής στη μάχη κατά του «Covid-19»
Κοινωνία

Ομάδα εθελοντών κοινωνιολόγων «ρίχνει» η Περιφέρεια Αττικής στη μάχη κατά του «Covid-19»

Συνάντηση είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων (ΣΕΚ), Ευαγγελία Τσαπατσάρη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το πλαίσιο και οι τομείς στους οποίους μπορούν να συνδράμουν εθελοντικά τα μέλη του Συλλόγου, ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα η οποία θα ενισχύσει την ασπίδα της Περιφέρειας κατά του «Covid-19».

Όπως επισημάνθηκε, οι εθελοντές κοινωνιολόγοι θα συμβάλλουν στην επικοινωνία, στη συμβουλευτική, στις επιστημονικές έρευνες και στην οργάνωση που απαιτείται για την αντιμετώπιση τις παρούσας υγειονομικής δοκιμασίας. Επιπλέον θα πραγματοποιεί ανάλυση των κοινωνικών φαινομένων που προκύπτουν από την υπάρχουσα κατάσταση και θα καταθέτει προτάσεις για περιορισμό των συνεπειών μετά το πέρας αυτής της κρίσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Περιφέρεια, συμφωνήθηκε οι εθελοντές κοινωνιολόγοι να ενταχθούν και να υποστηρίξουν τις παρακάτω δράσεις:

  • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο κέντρο στήριξης που λειτουργεί και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω του τηλ. αριθμού 1110.
  • Χαρτογράφηση των προβλημάτων τα οποία εντοπίζονται και υποστήριξη των ευπαθών ομάδων.
  • Συλλογή και ανάλυση στατιστικών στοιχείων για κοινωνικές υπηρεσίες και ομάδες οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του νέου κορωνοϊού, με στόχο να αναπτυχθούν οι κατάλληλες δράσεις και πρωτοβουλίες διαχείρισής τους.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, αφού ευχαρίστησε θερμά τόσο την πρόεδρο του ΣΕΚ, όσο και τα μέλη του, τα οποία προσφέρονται να βοηθήσουν εθελοντικά στην εθνική προσπάθεια, επισήμανε:

«Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει την ασπίδα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό εντάσσοντας στο δυναμικό της ομάδα εθελοντών κοινωνιολόγων. Ευχαριστώ θερμά τους επιστήμονες κοινωνιολόγους, οι οποίοι προσφέρθηκαν να συστρατευθούν με την Περιφέρεια Αττικής, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του κορωνοϊού».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου, Ε. Τσαπατσάρη, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την άμεση ανταπόκριση στην προσφορά και τόνισε:

«Η κοινή μας προσπάθεια πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην υπέρβαση της κρίσης αλλά και στη διαχείριση των μελλοντικών εξελίξεων και συνεπειών που θα δημιουργήσει νέες κοινωνικές σχέσεις και φαινόμενα, τα οποία θα αναδιατάξουν τον τρόπο ζωής και την πραγματικότητα του καθενός μας, σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet