Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής: Να μην λείψει κανείς από τη νέα μαθητική συγκέντρωση την Πέμπτη 1/10
skai.gr
Κοινωνία

Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής: Να μην λείψει κανείς από τη νέα μαθητική συγκέντρωση την Πέμπτη 1/10

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής με ανακοίνωσή του απευθύνεται σε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων Αττικής, αλλά και σε κάθε έναν γονιό ξεχωριστά, ώστε «να μην λείψει κανείς» από τις μαθητικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

«Σε 14 ημέρες λειτουργίας των σχολείων μας, ήδη το ένα μετά το άλλο κλείνει, είτε εξ ολοκλήρου, είτε τμηματικά, ως αποτέλεσμα του ανοίγματος χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία. Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση; Να στοιβάζονται 25 και 30 παιδιά στις τάξεις τους, με μόνο εφόδιο τη μάσκα και χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις; Να μην απολυμαίνονται – καθαρίζονται οι χώροι των σχολείων, επειδή δεν προσλαμβάνεται προσωπικό καθαριότητας; Να μας λένε ότι τα σχολεία είναι ανοιχτά, αλλά να κάνουν 3ωρα και 4ωρα στην Β/βάθμια και να μην λειτουργούν τα ολοήμερα στα Δημοτικά, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών; Να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα τεστ όταν υπάρχει περιστατικό στο σχολείο ή όταν το παιδί μας έχει έναν απλό πονόλαιμο; Να μην υπάρχουν νοσηλευτές σε κάθε σχολείο, αλλά την εκτίμηση για μόλυνση από τον ιό να την κάνει εκπαιδευτικός;» αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει:

«Εμείς λέμε: ΩΣ ΕΔΩ!!! Φτάνει πια η κοροϊδία με την ατομική ευθύνη. Καιρός να αναλάβει η κυβέρνηση τη δικιά της ευθύνη και αντί να στοχοποιεί μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικούς, διαδίδοντας ψέματα στα “φιλικά” της ΜΜΕ, πως τάχα οι καταλήψεις είναι εναντίον της μάσκας ή ότι όσοι αγωνιζόμαστε για όρους υγιεινής και ασφάλειας θέλουμε κλειστά σχολεία, να ακούσει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία, προκειμένου τα σχολεία να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να μην κλείσουν λόγω κορωνοϊού. Και να γνωρίζει η κυβέρνηση πως όταν διακυβεύεται η υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας, όσα ψέματα και να πει, ό,τι κατασταλτικούς μηχανισμούς και να χρησιμοποιήσει, εμείς θα υπερασπιστούμε το δίκιο μας, γιατί “…αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet