Ο Γ. Κουμουτσάκος στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στο Μαρούσι – Τι είπε στον διοικητή και το προσωπικό
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ο Γ. Κουμουτσάκος στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στο Μαρούσι – Τι είπε στον διοικητή και το προσωπικό

Στο πλαίσιο των δράσεων του «Με τους Πολίτες για τους Πολίτες» ο βουλευτής Β1 Βόρειου Τομεά Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος επισκέφθηκε σήμερα (15/10) τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών στο Μαρούσι, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή, αντιπύραρχο Γεώργιο Πετρόπουλο και συζήτησε με τους πυροσβέστες του Σταθμού για την κατάσταση που δημιούργησαν, στην περιοχή ευθύνης τους, οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών που έφερε η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Τα στελέχη και το προσωπικό του Σταθμού επιβεβαίωσαν «την ετοιμότητά τους να ανταποκρίνονται, κάνοντας το ανθρωπίνως δυνατόν, στις εκατοντάδες έκτακτες καταστάσεις και στις κλήσεις για αρωγή και βοήθεια. Σκοπός τους να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή, τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία».

Ο κ. Κουμουτσάκος τους ανέφερε ότι στην όλο και δυσκολότερη αποστολή τους, λόγω των ακραίων συνθηκών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, έχουν δίπλα τους την πολιτεία και, κυρίως, την αγάπη των πολιτών. Επίσης τόνισε ότι είναι γενική η αναγνώριση του μεγέθους της πρόκλησης που αντιμετωπίζει και των προσπαθειών που καταβάλλει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι άνθρωποί της.

Επίσης, ο βουλευτής εξέφρασε την ελπίδα, αλλά και τη βεβαιότητά του, ότι το νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα βελτιώσει και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο, με μέσα και προσωπικό, την τόσο κρίσιμη αυτή υπηρεσία του κράτους. «Ειδικά στην εποχή αυτή των κλιματικών κρίσεων οι πολίτες θα έχουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία όλο και περισσότερο ανάγκη. Γι’ αυτό η αρωγή της Πολιτείας είναι απαραίτητη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή έχει μετατρέψει τις κρίσεις σε κανονικότητα. Οι πολίτες προσβλέπουν στο κράτος για την αντιμετώπισή τους. Και το κράτος οφείλει να ανταποκριθεί. Οι πολίτες, από τη μεριά τους, οφείλουν να φέρονται ως υπεύθυνοι πολίτες. Η συνεργασία πολίτη και κράτους είναι ζωτικά απαραίτητη. Τον πρώτο λόγο όμως έχει το κράτος. Όχι μόνο να δρα αποτελεσματικά, αλλά και να διαπαιδαγωγεί. Τελικά όλα είναι ζήτημα αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet