Ο Γ. Πατούλης στη Σάμο – Καταγραφή ζημιών για τη χορήγηση βοήθειας
Κοινωνία

Ο Γ. Πατούλης στη Σάμο – Καταγραφή ζημιών για τη χορήγηση βοήθειας

Τη δέσμευσή του ότι η Περιφέρεια Αττικής, αλλά και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, θα βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής που πραγματοποιεί στη Σάμο.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και στις οικογένειες των δύο νέων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό σεισμό, καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων στη γείτονα χώρα.

Σε συναντήσεις που είχε σήμερα (31/10) το πρωί με τον συνάδελφό του, περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη, τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γ. Στάντζο, με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και φορείς του νησιού, επισήμανε ότι κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής θα μεταβούν τις επόμενες ημέρες στο νησί προκειμένου να βοηθήσουν στην καταγραφή των ζημιών. Επιπλέον, τόνισε ότι θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για οικονομική ενίσχυση, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα μεταβεί στο νησί και η επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να συνδράμει τους συναδέλφους της.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της επίσκεψή του, στο νησί ο κ. Πατούλης συμμετείχε σε συσκέψεις και είχε συναντήσεις, επίσης, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιο, τους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καραγιάννη και Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμ. Λογοθέτη, τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ε. Λέκκα, τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Β. Πανουράκη, με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και φορέων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τα μέτρα που λαμβάνονται, καθώς και η μετασεισμική δραστηριότητα. Αύριο ο κ. Πατούλης αναμένεται να επισκεφθεί και το νοσοκομείο της Σάμου προκειμένου να ενημερωθεί από τους συναδέλφους του για τις ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Σάμο ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Δεύτερου Βαθμού θα βρεθεί έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Σάμου και θα συμβάλλει τόσο στην κάλυψη εκτάκτων αναγκών, όσο και στην προσπάθεια καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών. Έχω ζητήσει από τον συνάδελφό μου περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη και τους αιρετούς Α’ Βαθμού να μας ενημερώσουν για τις ανάγκες που υπάρχουν, προκειμένου η βοήθεια που θα δοθεί να είναι στοχευμένη. Αυτές τις δύσκολες ώρες η σκέψη μας είναι στους γονείς και τις οικογένειες των δύο νέων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Τους εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας. Θερμά συλλυπητήρια εκφράζουμε και στις οικογένειες των θυμάτων του φονικού σεισμού στη γείτονα χώρα. Σε συνεννόηση με τους συναδέλφους αιρετούς, αλλά και ιατρούς, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να μεταβεί στο νησί προκειμένου να παράσχει βοήθεια και η επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών».

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης βρέθηκε στη Σάμο στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με τον περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη και με τις τοπικές αρχές για θέματα που σχετίζονται με το μεταναστευτικό και την υγεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet