Ο Κ. Ζαχαριάδης με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Σάμου
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ο Κ. Ζαχαριάδης με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Σάμου

Στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές της Σάμου βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενο από τον τομεάρχη Εσωτερικών, βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών, Κώστα Ζαχαριάδη, τον αναπληρωτή τομεάρχη Αυτοδιοίκησης, Μίλτο Χατζηγιαννάκη, την αναπληρώτρια τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χαρά Καφαντάρη και τον αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε διαδοχικές συναντήσεις  με τους τοπικούς φορείς, μεταξύ των οποίων και τους δύο δημάρχους του νησιού, Γεώργιο Στάντζο, Αν. Σάμου και Αλέξανδρο Λυμπέρη, Δυτ. Σάμου, τον αστυνομικό διευθυντή του νησιού, Ανδρέα Τσαπικούνη, τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Αιγαίου, κ. Σταμούλη, καθώς και με τον μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, Ευσέβιο Πιστολή και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πυθαγορείου, Αναστάσιο Νικολαΐδη

Στις συναντήσεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενημερώθηκαν για τις ζημιές που προξένησε ο μεγάλος σεισμός στον οικιστικό ιστό και τις υποδομές του νησιού, καθώς και για τις μεγάλες φθορές που υπέστησαν ναοί και μονές του νησιού, ο Πύργος του Λυκούργου  και το ιστορικό σχολείο στη χώρα της Σάμου, τα οποία σημεία και επισκέφθηκαν.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας βρέθηκαν, επίσης, στο Βαθύ και το Καρλόβασι και συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής των οποίων τα σπίτια έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα και διαμένουν προσωρινά σε σκηνές. Μετά την ενημέρωση και τις συνομιλίες με τους πληγέντες, «καθίσταται αδήριτη ανάγκη το κράτος να σταθεί δίπλα στο νησί της Σάμου και τους ανθρώπους του, με ταχείες αποζημιώσεις και έργα υποδομής, για να ξεχαστεί όσο το δυνατόν νωρίτερα η μεγάλη αυτή καταστροφή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Οι ανυπολόγιστες, όμως, ζημιές στα σπίτια και τις υποδομές είναι λόγια φτωχά μπροστά στον άδικο χαμό των δύο νέων παιδιών. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, στους φίλους τους, σε όλους τους κατοίκους του νησιού που πενθούν» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet