Πάνω από 1.000 rapid tests το τελευταίο τριήμερο στην Αττική στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης»
Κοινωνία

Πάνω από 1.000 rapid tests το τελευταίο τριήμερο στην Αττική στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης»

Στα Άνω Πατήσια, στο Πεδίον του Άρεως, στην Παιανία, στο Παλαιό Φάληρο, στον Πειραιά και στις Αχαρναί πραγματοποιήθηκαν, από το Σάββατο 3 Απριλίου μέχρι και σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου πάνω από 1.000 rapid tests, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή Αττικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα tests πραγματοποιούνται από τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης».

Χθες, Κυριακή, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισκέφθηκε το σημείο στο Πεδίον του Άρεως όπου διενεργήθηκαν τα rapid tests. Τον περιφερειάρχη ενημέρωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ το «παρών» έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και του ΙΣΑ για την συμβολή τους στην δράση που βρίσκεται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών, στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης», συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς του ελέγχους.

«Εντατικοποιούμε τα μέτρα πρόληψης με στόχο να επανέλθουμε στην κανονικότητα όσο το δυνατόν συντομότερα. Στοχευμένα και μεθοδικά δυναμώνουμε την πρόληψη και ισχυροποιούμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών. Θα είμαστε παρόντες μέχρι το τέλος της πανδημίας και με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες μας θα συμβάλουμε στην ανάπτυξη μιας ισχυρής ασπίδας προστασίας», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΕΠΙΧ, επισημαίνοντας ότι εργάζονται άοκνα πέραν των προβλεπόμενων ωαρίων προκειμένου να διενεργηθούν τα αναγκαία τεστ. Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνει ότι έχει παραχωρηθεί και ειδικό βαν, το οποίο είναι προσαρμοσμένο για να καλύψει τις ανάγκες των μελών της δράσης σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών συνθηκών.   

Η περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι στο πλαίσιο της  δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών. Υπεύθυνη επικοινωνίας του ΚΕΠΙΧ είναι η σύμβουλος του περιφερειάρχη Χ. Γαλανοπούλου.   

Τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά στο σύνολο τους, υπογραμμίζει η διοίκηση.

Αυριανές δράσεις  

6/4/2021

  • ΜΦΗ  «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», Αθήνα.
  • Λαϊκή Αγορά Μοσχάτου, Ρήγα Φεραίου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, Μοσχάτο.
  • ΜΦΗ «Ιόλη», Αργυρούπολη.
  • Δήμος Χαλανδρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 7 (κτήριο κοινωνικής υπηρεσίας Δήμου Χαλανδρίου 2ος όροφος), Χαλάνδρι.

Οι δράσεις ξεκινούν στις 10 το πρωί και ολοκληρώνοται στις 2 και μισή το μεσημέρι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet