Παιδικό Πανεπιστήμιο για τους μαθητές της Αττικής από την Περιφέρεια
Κοινωνία

Παιδικό Πανεπιστήμιο για τους μαθητές της Αττικής από την Περιφέρεια

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Περιφέρεια Αττικής η Δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο», η οποία θα διαρκέσει για 4 μήνες, από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο του 2020.

Στόχος του προγράμματος, που υλοποιείται μέσω συγχρηματοδότησης από το ΠΕΠ Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ, είναι η επαφή των μαθητών απ’ όλη τη γεωγραφική Περιφέρεια Αττικής με τις Επιστήμες, την Έρευνα και την Καινοτομία στους κατεξοχήν χώρους που αυτές αναπτύσσονται και διδάσκονται, όπως είναι τα Ακαδημαϊκά και τα Ερευνητικά Ιδρύματα.

Οι εγγραφές για τη δωρεάν συμμετοχή των μαθητών ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιανουαρίου 2020.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ’, Δ’, Ε’, Στ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων, καθώς και των τριών τάξεων Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

«Μέσα από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, στηρίζουμε τις νέες γενιές, επενδύοντας στη γνώση και στην καινοτομία. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον και οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες και να τους δώσουμε κίνητρα προκειμένου να μείνουν και να εργαστούν στην πατρίδα μας, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Θα συνεχίσουμε δυναμικά και με άλλες πρωτοβουλίες με αναπτυξιακό πρόσημο».

Να σημειωθεί ότι ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων κατά την πρώτη αυτή περίοδο λειτουργίας του Παιδικού Πανεπιστημίου θα είναι τετρακόσιοι (400), εκ των οποίων διακόσιοι (200) μαθητές Δημοτικού και διακόσιοι (200) μαθητές Γυμνασίου, σε δύο αντίστοιχα, ξεχωριστά και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα σπουδών.

Κάθε πρόγραμμα σπουδών είναι οργανωμένο σε θεματικές ενότητες διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων και περιλαμβάνει εργαστήρια και διαλέξεις, που θα παραδίδονται τα Σάββατα, από επιστημονικό προσωπικό και στους χώρους Ιδρυμάτων της Περιφέρειας:

Πρόγραμμα Σπουδών -1 (Μαθητές Γ’ έως Στ’ Δημοτικού)

ΘΕ-1 Ρώτα έναν Επιστήμονα Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΘΕ-2 Astronomy to go Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
ΘΕ-3 Έντυπο-Σύνθεση-Κινούμενη Εικόνα Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
ΘΕ-4 Το οικολογικό μου αποτύπωμα Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Πρόγραμμα Σπουδών -2 (Μαθητές Γυμνασίου)

ΘΕ-1 Κυκλική Οικονομία Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
ΘΕ-2 Σε ρόλο Πυρηνικού Επιστήμονα Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΘΕ-3 Τουρισμό-ερευνώ Οικονομικό Πανεπιστήμιο
ΘΕ-4 Όταν η Έρευνα σε οδηγεί στον κόσμο της Νομικής Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, στην ιστοσελίδα http://kidsuniversity.innovationattica.gr/aitisi

Η περίοδος αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2020 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενδιαφερομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet