Παράσταση διαμαρτυρίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής καλεί τους εργαζομένους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, στο υπουργείο Οικονομικών, στις 13:00, για το επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών.

Ο Σύλλογος αναφέρει σχετικά:

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών. Να τους δηλώσουμε για ακόμα μία φορά ότι είναι απαίτησή μας η άμεση χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας. Να μην τολμήσουν να απεντάξουν καμιά ειδικότητα από τους μέχρι τώρα δικαιούχους, αλλά αντιθέτως να εισαχθούν και άλλες ειδικότητες στο συγκεκριμένο καθεστώς.

»Γνωρίζουμε καλά ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η παραπέρα συρρίκνωση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους με σκοπό την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

»Πριν λίγες μέρες παραδόθηκε το πόρισμα της Επιτροπής για το ανθυγιεινό επίδομα στους δημοσίους υπαλλήλους στον υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 10 του ν.4354/2015 η ΚΥΑ που θα το ρυθμίζει θα βγει μέσα σε δύο μήνες.

»Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν τις αρχικές μας εκτιμήσεις ότι άλλοι κλάδοι μπαίνουν άλλοι βγαίνουν, ανακατανέμονται ποσά και καταλήγει όμως, παρά τις προσθήκες κλάδων, σε ένα δημοσιονομικά ουδέτερο ποσό, όπως λέγεται από τους κυβερνητικούς οικονομολόγους, που επεξεργάζονται τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ώστε να μην δίνεται φράγκο παραπάνω στους εργαζόμενους. Χρειάζεται ετοιμότητα από όλους μας.

»Επιβάλλεται να βάλουμε τέλος στο τσεκούρωμα των ήδη τσακισμένων δικαιωμάτων μας. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να ζήσουμε σαν δούλοι τον 21ο αιώνα. Τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet