Παρέμβαση Γ. Πατούλη σε ημερίδα για τις ΑΠΕ και το φυσικό αέριο
Κοινωνία

Παρέμβαση Γ. Πατούλη σε ημερίδα για τις ΑΠΕ και το φυσικό αέριο

Ως ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης το ενεργειακό πρόγραμμα REPowerEU, χαιρετίζοντας την ημερίδα για τον ρόλο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του Φυσικού Αερίου στο νέο ενεργειακό μοντέλο της χώρας, με το REPowerEU που διοργανώθηκε στο ΕΒΕΑ από τη ΗΑΕΕ.  

«Στην ουσία πρόκειται για ένα σχέδιο ταχείας απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και ταυτόχρονα επιτάχυνσης της πράσινης ενεργειακής μετάβασης», σημείωσε, διατυπώνοντας παράλληλα την πεποίθησή του πως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η εξοικονόμηση είναι οι μόνοι τρόποι για να μειωθεί το φυσικό αέριο από το ενεργειακό μείγμα και να αντιμετωπισθεί η κρίση.

Ο κ. Πατούλης κατά την έναρξη της τοποθέτησής του συνεχάρη τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Γ. Μπρατάκο για την ημερίδα, υπογραμμίζοντας το επίκαιρο του θέματος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, ενώ τοποθετήσεις έγιναν επίσης από τον πρόεδρο της ΗΑΕΕ & καθηγητή στο Πολυτεχνείο Κρήτης Σπύρο Παπαευθυμίου, τον Βασίλη Αξιώτη, αντιδήμαρχο Δήμου Αθηναίων, τον  Σωκράτη Φάμελλο, τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Αρβανιτίδη, τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΚΙΝ.ΑΛ.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet