Παρουσιάστηκε στους 66 Δήμους της Αττικής το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων
Κοινωνία

Παρουσιάστηκε στους 66 Δήμους της Αττικής το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων

Τους βασικούς άξονες και τους στόχους του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης των Αποβλήτων στην Αττική παρουσίασε σήμερα, Πέμπτη 25/11, στους δημάρχους και τους αιρετούς εκπροσώπους των Δήμων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, σε ειδική ενημερωτική συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

«Σήμερα ξεκινά ο διάλογος γι’ αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα για την Αττική με στόχο να προχωρήσουμε μαζί σας, με ενότητα και τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, προκειμένου να δοθεί βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Κρίσιμο να εγκριθεί ο νέος ΠΕΣΔΑ έως την άνοιξη του 2022

Στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης ο κ. Πατούλης δεσμεύθηκε ότι σε κανένα Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας της Αττικής δεν θα υπάρχει μονάδα καύσης, ενώ επισήμανε ότι είναι κρίσιμης σημασίας να έχει εγκριθεί ως την άνοιξη του 2022 ο νέος ΠΕΣΔΑ, για να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων. Παράλληλα υπογράμμισε ότι στόχος της διοίκησης είναι κάθε Περιφερειακή Ενότητα να έχει τη δική της μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων και ξεκαθάρισε κατηγορηματικά πως οι νέες απαιτούμενες μονάδες θα χωροθετηθούν εκτός των ήδη αδειοδοτημένων Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ).

Νωρίτερα προχώρησε σε απολογισμό όλων των δράσεων που έχει κάνει η Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία δύο χρόνια στη βάση του στρατηγικού σχεδίου που έχει διαμορφώσει, εστιάζοντας στα μετρήσιμα και ορατά αποτελέσματα των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί.

Στην εξειδίκευση των βασικών αξόνων του νέου Περιφερειακού Σχεδίου προχώρησαν κατά τη συνέχεια της συζήτησης οι ειδικοί μελετητές Δ. Μπούργκας, Α. Μαυρόπουλος και Γ. Μιχαλόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet