Περιφέρεια Αττικής: Δεν υπήρξε καμία αδράνεια για τα κρούσματα στο Γηροκομείο «Αττική»
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Δεν υπήρξε καμία αδράνεια για τα κρούσματα στο Γηροκομείο «Αττική»

Με αφορμή σημερινό (2/10) δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΓΗ, στο οποίο αναφέρεται ότι η Περιφέρεια Αττικής γνώριζε επί δύο βδομάδες το πρόβλημα με την εμφάνιση κρουσμάτων Covid-19 στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αττική» (που λειτουργεί επί της οδού Πιπίνου 89-91 στην Αθήνα), αλλά δεν έκανε τίποτε, η περιφερειακή αρχή «για την αποκατάσταση της αλήθειας», όπως λέει, επισημαίνει ότι:

  1. Πραγματοποιήθηκε τακτικός έλεγχος της Μονάδας, στο πλαίσιο των ελέγχων για COVID-19 στις ΜΦΗ, στις 16-09-2020, από κοινωνική σύμβουλο και κοινωνική λειτουργό της αρμόδιας διεύθυνσης της Περιφέρειας Αττικής, όπου συντάχθηκε έκθεση αξιολόγησης . Στη Μονάδα περιθάλπονταν αριθμός ηλικιωμένων που δεν ξεπερνούσε την αδειοδοτημένη δυναμικότητά του. Κατά την ώρα του ελέγχου η Μονάδα βρέθηκε με καλές συνθήκες λειτουργίας και να τηρεί τα προβλεπόμενα τυπικά μέτρα προστασίας κατά της COVID-19.
  2. Στις 28-09-2020 η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τους επόπτες της Περιφέρειας Αττικής που μετέβησαν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΑΤΤΙΚΗ για τακτικό υγειονομικό έλεγχο στο πλαίσιο των ελέγχων για COVID-19 στις ΜΦΗ, για την ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μονάδα. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της Μονάδας και ζητήθηκε η έγγραφη ενημέρωση της Υπηρεσίας . Η Μονάδα απέστειλε σημείωμα, από το οποίο προκύπτει ότι υπήρχαν 4 κρούσματα, με το πρώτο να είναι έστω σε υποψία από τις 16/09/2020 και σε γνώση της από τις 20/09/2020.
  3. Στις 29/09/2020 εστάλη έγγραφο προς τον ΕΟΔΥ, αφού προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία και ζητήθηκε έγγραφη ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση.
  4. Επισημαίνουμε ότι πριν τις 28/09/2020 δεν αναπτύχθηκε κάποια πρωτοβουλία εκ μέρους της Μονάδας για οποιαδήποτε ενημέρωσή μας για κάποιο περιστατικό κρούσματος, τόσο στους περιθαλπόμενους, όσο και στο προσωπικό, παρά τη ρητή υποχρέωση των Μονάδων να ενημερώνουν αμελλητί, τηλεφωνικώς και ακολούθως εγγράφως, με κάθε πρόσφορο μέσο, τον εκπρόσωπο της οικείας Περιφέρειας, αν εμφανιστούν περιστατικά κρουσμάτων σε εργαζομένους των Μονάδων .
  5. Η από 28-09-2020 γραπτή ενημέρωση εκ μέρους της Μονάδας εστάλη μόνο κατόπιν επίμονης αναζήτησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας.
  6. Επιπλέον, η Περιφέρεια Αττικής από τον Αύγουστο είχε επισημάνει την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης Μονάδας στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Απασχόλησης. Συγκεκριμένα, σε απάντηση του από 24/08/2020 μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Γραφείου της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με το οποίο μας ζητήθηκε ο χαρακτηρισμός των ΜΦΗ (αυτών που χρήζουν αυξημένης προσοχής με κόκκινο χρώμα και αυτών που χρήζουν προσοχής με κίτρινο), η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, με το αριθμ. 616066/26-08-2020 έγγραφό της, κατόπιν του αριθμ. 614754/26-08-2020 έγγραφο Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, απέστειλε πίνακα στο Υπουργείο Εργασίας που η εν λόγω Δομή ΑΤΤΙΚΗ χαρακτηρίστηκε ως κόκκινη.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Περιφέρεια Αττικής προέβη σε όλες τις απαιτούμενες κατά λόγου αρμοδιότητας νόμιμες ενέργειες σχετικά με την αναφερόμενη υπόθεση. Κι ως εκ τούτου, αναφορές σαν αυτές που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΑΥΓΗ είναι και ψευδείς, αλλά και συκοφαντικές και υπηρετούν αποκλειστικά και μόνον κομματικές σκοπιμότητες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet