Περιφέρεια Αττικής: Εκτεταμένη ανάπλαση και δενδροφύτευση στην κεντρική νησίδα επί της Λ. Συγγρού
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Εκτεταμένη ανάπλαση και δενδροφύτευση στην κεντρική νησίδα επί της Λ. Συγγρού

Περισσότερο πράσινο αποκτά η Λεωφόρος Συγγρού, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκτεταμένη δενδροφύτευση και ανάπλαση στην κεντρική νησίδα που σχηματίζεται από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστήμιου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα.

Η συγκεκριμένη δενδροφύτευση εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο βελτίωσης και της συντήρησης των μητροπολιτικών υποδομών, με αναπλάσεις των υπαρχόντων χώρων πρασίνου που σχηματίζονται στο κέντρο των οδικών αξόνων του λεκανοπεδίου και εμπλουτισμού τους.

Όπως σημειώνει η περιφερειακή αρχή, ήδη έχουν γίνει ολιστικές επεμβάσεις στη Λ. Ποσειδώνος, στη Λ. Κηφισιάς, στη Λ. Αθηνών, στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, στη Λ. Πέτρου Ράλλη και στη Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη.

Μεταξύ άλλων επί της Λ. Συγγρού και σε μήκος 3χλμ. έχει προγραμματιστεί η φύτευση 300 φοινίκων, του είδους Washingtonia robusta, W. Filifera. Το ύψος του κορμού των δένδρων που τοποθετούνται κυμαίνεται από 2,5μ. έως 3,5μ.

Η περιφερειακή αρχή τονίζει ότι το πρόγραμμα τον αναπλάσεων και δενδροφυτεύσεων, το οποίο εντάσσεται στο συνολικότερο έργο συντήρησης του πράσινου, προβλέπει την καθημερινή φροντίδα των φυτών, σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας, με ανάπτυξη συστήματος άρδευσης και καθημερινές εργασίες (κλάδεμα, καθαριότητα, κ.λπ).

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε δήλωσή του επισημαίνει:

«Κάθε έργο που ενισχύει την περιβαλλοντική μας συνείδηση και προσθέτει ένα ακόμη κύτταρο πρασίνου στην Αττική μας, είναι αναγκαίο. Με τον εμπλουτισμό του πρασίνου και τις δενδροφυτεύσεις, οι μεγάλες οδικές αρτηρίες αποκτούν έναν ενιαίο και αισθητικά αναβαθμισμένο χαρακτήρα. Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η ενίσχυση της ασφάλειας πεζών και οδηγών αποτελούν βασικές προτεραιότητές μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet