Περιφέρεια Αττικής: Με 2,5 εκατ. χρηματοδοτεί το έργο αποκατάστασης του αρχοντικού Σ. Αναργύρου στις Σπέτσες
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Με 2,5 εκατ. χρηματοδοτεί το έργο αποκατάστασης του αρχοντικού Σ. Αναργύρου στις Σπέτσες

Σε μια πανηγυρική εκδήλωση στις Σπέτσες εορτάστηκε χθες τόσο η αποκατάσταση του αρχοντικού Αναργύρου, ενός κοσμήματος του νησιού, καθώς και η υπογραφή της τριμερούς προγραμματικής σύμβασης, Περιφέρειας Αττικής, υπ. Πολιτισμού και Ιδρύματος «Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών» ΑΚΣΣ, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης εξασφαλίζονται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ:9722.08.006) 2.497.360,00 ευρώ, με στόχο την αποκατάσταση του αρχοντικού και τη δημιουργία ενός σημαντικού πολιτιστικού πόλου για τη φιλοξενία εκθέσεων και συναφών δράσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του κτηρίου «Δ», που εκσυγχρονίστηκε και μετατράπηκε σε ξενώνα με επιδοτήσεις του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από την υπουργό Νίκη Κεραμέως.

Τόσο τα εγκαίνια, όσο και η υπογραφή της σύμβασης, η οποία έγινε από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον πρόεδρο του ιδρύματος Π. Πετρακόπουλο, πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Κατσαφάδου, των βουλευτών Γ. ΜελάΝ. ΜανωλάκουΝ. Δούνια, των αντιπεριφερειάρχών Νήσων Β, Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και Οικονομικών Ν. Πέππα, του δημάρχου Σπετσών Π. Λυράκη, του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αθ. Λαμπρόπουλου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, μελών του ιδρύματος και εκπροσώπων φορέων

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet