Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά το σχέδιο δράσης για την προβολή και ανάπτυξη του τουρισμού στην Αττική με 9 εκατ. ευρώ
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά το σχέδιο δράσης για την προβολή και ανάπτυξη του τουρισμού στην Αττική με 9 εκατ. ευρώ

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η δημιουργία ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, η ανάδειξη της σημασίας του βιώσιμου τουρισμού και η εναρμόνιση με τις αρχές και τις προτεραιότητες της βιώσιμης ανάπτυξης, αποτελούν μεταξύ άλλων, τους βασικούς άξονες του «Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής».

Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής. Η σχετική δημόσια σύμβαση υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και την εκπρόσωπο της ένωσης εταιρειών που έχουν αναλάβει ανάδοχοι του έργου. Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού Αθ. Κολυβά, η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα και ο τεχνικός σύμβουλος Δ. Μπιμπίκος.

Η υπογραφή της σύμβασης παροχής Υπηρεσιών με τίτλο: «Δράσεις Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των υπ’ αρ. 1/2021 και 16/22 αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕ.ΣΥ.) Αττικής και κατόπιν της ολοκλήρωσης του σχετικού Δημόσιου Διαγωνισμού άνω των ορίων με ανοικτή διαδικασία μέσω ΕΣΗΔΗΣ και της λήψης όλων των απαιτούμενων εκ της κείμενης νομοθεσίας εγκρίσεων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στις βασικές αρχές που θα υπηρετεί το στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την τουριστική προβολή και τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Αττικής, εστίασε στην ανάγκη ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής όπως είναι το φυσικό της κάλλος, η ιστορία και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, στη διαμόρφωση νέων συνθηκών για την προσέλκυση επενδύσεων, στον καλύτερο συντονισμό των δράσεων για την τουριστική προβολή, την ανάπτυξη των θεματικών – εναλλακτικών μορφών τουρισμού με μια νέα προσέγγιση στη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος, το οποίο γίνεται πιο σύνθετο.

«Στόχος μας είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη τουριστική αξία της Αττικής μας. Ως Διοίκηση της Περιφέρειας από την αρχή της θητείας μας, μέχρι σήμερα, έχουμε κάνει στρατηγικές κινήσεις για την τουριστική ενίσχυση της Αττικής. Παράλληλα, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής, εκτός από τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις, προωθήσαμε την τόνωση της διαφημιστικής καμπάνιας, με στόχευση σε ειδικά κοινά και την προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδημάτων όλο το χρόνο. Επιπλέον, στις προτεραιότητές μας παραμένουν η ενίσχυση του τουρισμού υγείας και ευεξίας στην Αττική, όπως και η ανάπτυξη άλλων θεματικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο γαστρονομικός, ο θαλάσσιος και ο οινοτουρισμός. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής. Η συμβολή τους και η συνεργασία τους με τον αρμόδιο εντεταλμένο σε Θέματα Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλο είναι συστηματική και αποδίδει ουσιαστικά αποτελέσματα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για το Σχέδιο Δράσης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet