Περιφέρεια Αττικής: Ο Γ. Σελίμης ορίστηκε ειδικός γραμματέας στο ΙΕΕΕ
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Ο Γ. Σελίμης ορίστηκε ειδικός γραμματέας στο ΙΕΕΕ

Ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Σελίμης ορίστηκε ειδικός γραμματέας στο Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας, μετά την εκλογή του ως μέλος του Δ.Σ. κατά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία.

Με αφορμή την εκλογή του Γ. Σελίμη στη θέση του εκτελεστικού γραμματέα του ΙΕΕΕ ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ θερμά τον κ. Σελίμη για την εκλογή του σε αυτή τη σημαντική θέση στο Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας, έναν φορέα που προασπίζει τις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης στη δημόσια διοίκηση. Πάγια μας προτεραιότητα είναι η διαφάνεια και η νομιμότητα και ως Περιφέρεια θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε για την καλύτερη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.  Η εκλογή του Γ. Σελίμη σε αυτή τη θέση είναι μία επιπλέον εγγύηση προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο να συνεχίσουμε να διοικούμε με διαφάνεια αξιοκρατία, και αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών».

Ο κ. Σελίμης τόνισε σχετικά:

«Η προσήλωση μου στην αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων διαφάνειας και νομιμότητας ήταν και είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη καθόλη την πορεία μου, ως λειτουργός της δημόσιας διοίκησης. Ευχαριστώ, τα μέλη του Ινστιτούτου που με τίμησαν με την ψήφο τους και βέβαια τον περιφερειάρχη Αττικής που διείδε στο πρόσωπό μου εκείνο τον συνεργάτη που θα υπηρετήσει και το δικό του όραμα για μια Αυτοδιοίκηση που διέπεται από κανόνες που προάγουν την διαφάνεια και την νομιμότητα, πέρα και πάνω από στρεβλώσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος, που απομάκρυναν το Θεσμό από την φυσική του λειτουργία, η οποία είναι να βρίσκεται κοντά στον πολίτη με όραμα και έργο».  

Η περιφερειακή αρχή αναφέρει ότι ο περιφερειάρχης Αττικής, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρωτοστάτησε στην εισαγωγή του εσωτερικού ελέγχου στη χώρα μας συμμετέχοντας σε διάφορα φόρουμ και διεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, υπήρξε κεντρικός ομιλητής επί σειρά ετών στα ετήσια διεθνή συνέδρια του Ινστιτούτου δημιουργώντας το υπόβαθρο για την εγκαθίδρυση του εσωτερικού ελέγχου στη δημόσια διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας μας.    

Ποιος είναι ο Γ. Σελίμης

Ο κ. Σελίμης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ακαδημίας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), καθώς και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Έρευνας & Διαχείρισης Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης (ΚΕΔΙΤΑΑ) του Παντείου Πανεπιστημίου. Επίσης είναι  ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του Εκτελεστικού Γραμματέα στην Περιφέρεια Αττικής εργάστηκε επί σειρά ετών ως Επιθεωρητής – Ελεγκτής στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ενώ διατέλεσε Συντονιστής του Γραφείου Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Από το 2013 η δράση του επικεντρώθηκε στην υποστήριξη της εφαρμογής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου κατά της Διαφθοράς και στην εγκαθίδρυση Μονά­δων Εσωτερικού Ελέγχου στη Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκε, στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας προς τη χώρα μας, με διεθνείς οργανισμούς και με φορείς της Γαλλικής Κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Σελίμης είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου στο πεδίο του εσωτερικού ελέγχου στον κρατικό μηχανισμό, ενώ το 2018 συμμετείχε σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με πρακτική εφαρμογή για τη Διαχείριση Κρίσεων και την Επικοινωνία στην Εθνική Σχολή Γαλλίας στο Παρίσι. Σχετικές εργασίες και παρεμβάσεις του παρουσιάστηκαν σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet