Περιφέρεια Αττικής: Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση  του έργου ανάπλασης του μητροπολιτικού άλσους Ν. Φιλαδέλφειας
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης του μητροπολιτικού άλσους Ν. Φιλαδέλφειας

Για την πορεία υλοποίησης του έργου που αφορά στην «Προστασία, Διαχείριση και Ανάπλαση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», ενημερώθηκε σήμερα (21/10) ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, από τον δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Γ. Βούρο και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο και πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, Ε. Κοσμίδη.

Ειδικότερα, το έργο το οποίο είναι στην τελική φάση παράδοσης, είναι προϋπολογισμού 800.000 ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση σκοπός του έργου είναι η ανάπλαση και η προστασία του Άλσους ως οικοσυστήματος με γνώμονα τη βελτίωση της οικολογικής του προσφοράς και την περαιτέρω ανάδειξή του ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου για τους πολίτες με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε αυτό, όπως αναφέρει η διοίκηση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Άλσος ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και αφορούν μεταξύ άλλων στη διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου, με νέες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων, εργασίες περίφραξης, τοποθέτησης κάδων, τοποθέτησης ξύλινων σημάνσεων, τα έργα  αντιπυρικής προστασίας, τα αρδευτικά δίκτυα και τα κιόσκια που έχουν τοποθετηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ο κ. Πατούλης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής μας. Είναι ένα μητροπολιτικό άλσος, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει τους κατοίκους της Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, των όμορων Δήμων και όλης της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην αναβάθμιση του οικοσυστήματός του. Με την ενίσχυση του φυσικού δασικού του χαρακτήρα, με τη βελτίωση του πρασίνου, με δενδροφυτεύσεις και έργα ανάδειξης του υγρού στοιχείου, στοχεύουμε στην μετατροπή του σε μια όαση πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού.

»Με τη στενή συνεργασία των Δήμων της Αττικής θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε παρεμβάσεις που σκοπό τους θα έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Από την πλευρά του ο κ. Βούρος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την παρουσία του στο άλσος και τόνισε:

«Έχει αρχίσει μία αναβάθμιση η οποία θα συμβάλλει στην περαιτέρω αξιοποίηση του και θα του ξαναδώσει την αίγλη του παρελθόντος.

»Θεωρώ πως 470 στρέμματα μέσα στην Αττική, καθιστούν το άλσος ένα ακατέργαστο διαμάντι. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιοποίηση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που μέχρι πρότινος δεν ήταν εύκολο να γίνουν και βεβαίως στην ανοικοδόμηση του Κενταύρου, που είναι ένα εμβληματικό κτήριο για όλη την Αττική».

Κατά την επίσκεψη στο άλσος εκτός από τον δήμαρχο Γ. Βούρο και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Ε. Κοσμίδη, τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης και η περιφερειακή σύμβουλος Σ. Αλυμάρα.

Παρόντες από τον Δήμο ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μ. Κουτσάκης, Σ. Γραμμένος, Σ. Κοσκολέτος, Θ. Λέκκας, Σ. Μπερδέσης, Χ. Κοπελούζος και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γ. Σαραντόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet