Περιφέρεια Αττικής: Το Κέντρο Logistic της δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να λειτουργεί
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Το Κέντρο Logistic της δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να λειτουργεί

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Δύναμη Ζωής και η επικεφαλής της, Ρένα Δούρου, σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Logistic της Περιφέρειας Αττικής, δίνει η τελευταία, στην οποία και αναφέρει τα εξής:

«Πρώτον, λέει ψέματα η κ. Δούρου όταν ισχυρίζεται ότι σήμερα η συγκεκριμένη κοινωνική δομή υπολειτουργεί. Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, αξιοποιεί με συστηματικό τρόπο το Κέντρο. Με στοχευμένες καθημερινές παρεμβάσεις αποδεικνύει με πράξεις, και όχι με λόγια, ότι στέκεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

»Δεύτερον, θα έπρεπε να γνωρίζει η κ. Δούρου ότι η έμπρακτη αλληλεγγύη δεν διαφημίζεται με δελτία Τύπου γεμάτα ανακρίβειες, ούτε μπορεί να αποτελεί “προϊόν” που προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Μαθήματα ανθρωπιάς και ευαισθησίας από παρατάξεις που στήριξαν την πολιτική τους διαδρομή και ανέλιξη στη μικροκομματική εκμετάλλευση της αγωνίας κι ανασφάλειας των συμπολιτών μας, δεν δεχόμαστε. 

»Τρίτον, η σημερινή διοίκηση από την αρχή της θητείας της, τον Σεπτέμβριο του 2019, αξιοποίησε το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης, το οποίο φρόντισε να μας “κληρονομήσει” η προηγούμενη περιφερειάρχης με μόλις μια υπάλληλο. Μια υπάλληλος για μια τόσο σημαντική δομή. Τόσο “μεγάλο” ήταν το ενδιαφέρον της κ. Δούρου για τη συγκεκριμένη κοινωνική δομή , όσο μεγάλο όπως αποδεικνύεται είναι και το πλεόνασμα της υποκρισίας της. 

»Η αλήθεια είναι ότι το Κέντρο Logistics δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να ανταποκρίνεται με συνέπεια και αμεσότητα, από τον Σεπτέμβριο 2019 μέχρι και σήμερα, στα αιτήματα που δέχτηκε. 

»Αναφέρουμε μεταξύ άλλων ότι:

  1. ​Τους μήνες Σεπτέμβριο και Νοέμβριο του 2019, μετά από διαδοχικά αιτήματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εστάλησαν προς τα ΚΥΤ Χίου, Κω, Λέρου, Λέσβου και το Φυλάκιο Έβρου, συνολικά 99 παλέτες (με 6.239 κλινοσκεπάσματα, 340 υπνόσακους, 189 οικογενειακές σκηνές 15 τετραγωνικών μέτρων, 600 σκηνές 4 ατόμων, καθώς και 20.694 είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας  βρεφών, 1067 είδη ένδυσης). 
  2. ​Τον Νοέμβριο 2019, μετά από αίτημα του ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας εστάλησαν 2 παλέτες (με 2.104 είδη ατομικής υγιεινής και 557 είδη καθαρισμού).
  3. Τον Δεκέμβριο 2019, μετά από αίτημα του Λιμεναρχείου Γυθείου, εστάλη 1 παλέτα (με 80 κλινοσκεπάσματα και 250 μάσκες μιας χρήσης).
  4. ​Τον Οκτώβριο 2019 εστάλησαν στο “ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ” – Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Μοσχάτου της «Αποστολής» 809 σχολικά είδη και 70 παιχνίδια.
  5. ​Τον Δεκέμβριο του 2019 εστάλη σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες 1 παλέτα (με 28 είδη καθαρισμού, 62 είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας βρεφών, 61 παιχνίδια, 3 κλινοσκεπάσματα, 49 είδη ένδυσης κ.λπ.
  6. Τον Δεκέμβριο του 2019, μετά από αίτημα του Α.Τ. Ν.Σμύρνης, εστάλη 1 παλέτα (με 603 είδη ατομικής υγιεινής, 29 είδη καθαρισμού και 12 είδη φαρμακευτικού υλικού).
  7. Συσκευάσθηκαν και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες προς αποστολή 63 παλέτες προς τους σεισμοπαθείς  της Αλβανίας, εφόσον δώσει το «πράσινο φως» ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας.
  8. Παράλληλα, έχουν ήδη συσκευασθεί και συντονίζεται η αποστολή 3 παλετών προς το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας, καθώς και 2 παλετών προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες “ΑΜΥΜΩΝΗ”. Όλες αυτές οι παλέτες περιέχουν πάνες παιδικές, πάνες ακράτειας, κλινοσκεπάσματα, είδη προσωπικής υγιεινής, στρώματα, κρεβάτια, πετσέτες, σκηνές, υπνόσακους, πλαστικά πιάτα –ποτήρια – μαχαιροπήρουνα.
  9. Σήμερα είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία 2 επιπλέον αποστολών προς το ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας και το ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου.

»Τέλος, ζητάμε από την κ. Δούρου να μας πει ποιο έτος έγινε η μεταφορά τόνων υλικών προς τα 41 κέντρα διαμονής προσφύγων και μεταναστών, όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε; Το 2018; Το 2019; Ή μήπως το 2016; Μήπως θυμάται την ένταση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας το 2016; 

»Οι δε “έκτακτες ανάγκες όπως στη Μάνδρα, τη Ραφήνα” που τόσο απλοϊκά μνημονεύει στο ίδιο δελτίο Τύπου, ποιες ομοιότητες έχουν και με τι ακριβώς τις συγκρίνει σε σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα; 

»Ας μην ματαιοπονεί η κ. Δούρου. Κανένας πολίτης της Αττικής δεν πείθεται πια από το όψιμο κι υποκριτικό ενδιαφέρον της. Κυρίως οι πολίτες στη Μάνδρα, τη Ραφήνα, το Μάτι». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet