Περιφέρεια Αττικής: Το Λεκανοπέδιο άντεξε την κακοκαιρία – Οι έξι αλήθειες για τα πλημμυρικά φαινόμενα
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Το Λεκανοπέδιο άντεξε την κακοκαιρία – Οι έξι αλήθειες για τα πλημμυρικά φαινόμενα

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προχωρά στην αποτίμηση των ενεργειών που έκανε τις προηγούμενες ημέρες για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Στην ανακοίνωσή της η περιφερειακή αρχή τονίζει ότι το Λεκανοπέδιο άντεξε, ενώ παραθέτει έξι απαντήσεις για τις προληπτικές δράσεις που έλαβε, αλλά και για όσα έπραξε κατα τη διάρκεια των φαινομένων.

«Θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να πούμε στους πολίτες 6 αλήθειες για τις προληπτικές δράσεις που αναλάβαμε και όσα πράξαμε κατά τη διάρκεια των φαινομένων, αλλά και για την προσπάθεια που κάποιοι έκαναν προκειμένου είτε να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη είτε να μεταφέρουν σε άλλους τις δικές τους ευθύνες και ανεπάρκειες» σημειώνει η περιφερειακή αρχή.

Την ίδια στιγμή αναγνωρίζει ότι τα επόμενα χρόνια η Αττική θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης σε όλα τα επίπεδα. Για τον λόγο αυτό, όπως τονίζει, συνεργάζεται με επιστήμονες κύρους και διαμορφώνει «αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης των καταστροφικών φυσικών φαινομένων με ορίζοντα όχι τα επόμενα δέκα χρόνια, αλλά τις επόμενες πέντε δεκαετίες».

«Τις προηγούμενες ημέρες αντέξαμε. Στόχος μας είναι να αντέξουμε και στις μελλοντικές απειλές, όποτε κι αν αυτές εκδηλωθούν» καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή της η περιφερειακή αρχή.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet