Περιφέρεια Αττικής: Rapid tests, ιατρικοί έλεγχοι και δώρα σε παιδιά από την Ουκρανία
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Rapid tests, ιατρικοί έλεγχοι και δώρα σε παιδιά από την Ουκρανία

Στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, κατόπιν σχετικών πρωτοβουλιών του Γ. Πατούλη, κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ διενήργησαν σήμερα (13/4) ιατρικούς προληπτικούς ελέγχους και rapid tests σε παιδιά από την Ουκρανία τα οποία φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα.

Συνολικά στις παιδικές κατασκηνώσεις διαμένουν εδώ και περίπου έναν μήνα 30 ομογενείς από τη Μαριούπολη εκ των οποίων τα 17 είναι παιδιά δημοτικού, γυμνασίου αλλά και λυκείου, τα οποία φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Ραφήνας.

Τη διαδικασία διενέργειας των ιατρικών ελέγχων επόπτευσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά και τους συγγενείς τους και να τους διανείμει δώρα και υγειονομικό υλικό προστασίας. Τον κ. Πατούλη συνόδευαν οι δήμαρχοι Ραφήνας Ε. Μπουρνούς και Ζωγράφου Β. Θώδας, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ι. Κεχρής.

Τη διαδικασία των ιατρικών ελέγχων συντόνισε ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) Γιώργος Στεφανάκος, μαζί με τις παιδιάτρους του ΚΕΠΙΧ Κ. Ρέρρα και Κ. Τσιγκάνου. Τα ιατρικά κλιμάκια υποδέχθηκε ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης Γ. Μπερσίνης.

Διαβάστε τις δηλώσεις των δημάρχων και του περιφερειάρχη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet