Περιφερειάρχης Αττικής: Προτεραιότητα η αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών μας
Κοινωνία

Περιφερειάρχης Αττικής: Προτεραιότητα η αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών μας

Με στόχο την ενημέρωση και καλύτερη κατάρτιση του προσωπικού της Περιφέρειας από δικαστικούς λειτουργούς, σε εξειδικευμένα ζητήματα που σχετίζονται με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, τον Υπαλληλικό Κώδικα, το Πειθαρχικό Δίκαιο, αλλά και το δημόσιο σύγχρονο μάνατζμεντ, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, διοργάνωσε τριήμερο διαδικτυακό ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, η πρώτη μέρα των σεμιναρίων ολοκληρώθηκε σήμερα (3/5) με επιτυχία, καθώς η συμμετοχή του προσωπικού και στελεχών της Περιφέρειας, αριθμούσε εκατοντάδες εργαζόμενους. Βασικό αντικείμενο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων στους παραπάνω τομείς, οι οποίες κρίνονται απολύτως απαραίτητες για την άσκηση των καθημερινών τους αρμοδιοτήτων.

Τις εργασίες της σημερινής πρώτης ημέρας του τριήμερου σεμιναρίου άνοιξε ο γενικός επίτροπος της Επικράτειας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Δ. Κωστάκης, ο οποίος εξήρε τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες της διοίκησης της Περιφέρειας για την ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία των υπηρεσιών της, καθώς και την εποικοδομητική συνεργασία με τον περιφερειάρχη.

Τη συζήτηση συντόνισε ο επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Ι. Συμεωνίδης. Τοποθετήσεις έγιναν από τον Ε. Τρουλινό, πρόεδρο πρωτοδικών Δ.Δ, την Ε. Παπαδοπούλου Εφέτη Δ.Δ., την Χ. Παπαδοπούλου, πρωτοδίκη Δ.Δ., Δ.Ν., τη Β. Μπουκουβάλα, πρόεδρο Πρωτοδικών Δ.Δ., Δ.Ν., τον Κ. Ζουρνατζή, εφέτη Δ.Δ., τον Τ. Ζολώτα πρωτοδίκη Δ.Δ., Δ.Ν. και τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής Ι. Σελίμη.

Η περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου, ο περιφερειάρχης εστίασε στη σημασία αλληλεπίδρασης και διαθλαστικότητας μεταξύ των λειτουργών της Αυτοδιοίκησης με τον τελικό αποδέκτη των υπηρεσιών τους, που δεν είναι άλλος από τον πολίτη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Πάνω σε αυτή την αξιακή σχέση Αυτοδιοίκησης – πολίτη, δομείται ένα πολυεπίπεδο σύστημα που παράγει πλήθος υποθέσεων και δράσεων και το οποίο πρέπει να υπηρετείται με έννομους κανόνες δημοκρατίας, διαφάνειας και, κυρίως, εμπιστοσύνης στους θεσμούς».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως «η διοίκηση αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους της Περιφέρειας ως πολύτιμους συμμάχους στην προσπάθεια να λειτουργεί αποτελεσματικότερα υπέρ των πολιτών και πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

«Οι αξιότιμοι δικαστικοί λειτουργοί που βρίσκονται μαζί μας, θα μας εισάγουν, μεταξύ άλλων, στο ενδιαφέρον όσο και πολύπλοκο περιβάλλον των νόμων και της νομολογίας, ώστε με κατανοητό και εύληπτο τρόπο να συνεισφέρουν στην εμπέδωση εκείνων των γνώσεων και δεξιοτήτων που κρίνονται πλέον απαραίτητα εφόδια, για την άσκηση των καθημερινών μας καθηκόντων και αρμοδιοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως ζητήματα που σχετίζονται με νέες τεχνολογίες ή τους κανόνες δεοντολογίας δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται «ως ένα ομιχλώδες τοπίο γραφειοκρατίας», αλλά ως τα εργαλεία που δίνουν την προστιθέμενη αξία στα αυτοδιοικητικά στελέχη, αλλά και το συγκριτικό πλεονέκτημα στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης να υπηρετεί τον πολίτη με γνώμονα τη διαφάνεια και δεσμεύτηκε πως «Η Περιφέρεια Αττικής, είναι και θα είναι, πάντα αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που προάγει την γνώση και τις δεξιότητες των στελεχών της, διότι σε όλους εσάς βλέπουμε τον άξιο συνεργάτη που θα επικοινωνήσει την νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση και θα αναβαθμίσει την σχέση εμπιστοσύνης του Πολίτη με τους θεσμούς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet