Περιφερειακή αρχή Αττικής: Η Δύναμη Ζωής δείχνει την πλήρη άγνοιά της για τον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών
Κοινωνία

Περιφερειακή αρχή Αττικής: Η Δύναμη Ζωής δείχνει την πλήρη άγνοιά της για τον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών

Νέα απάντηση από την περιφερειακή αρχή Αττικής έρχεται για να συνεχίσει την κόντρα που έχει ξεσπάσει με την παράταξη Δύναμη Ζωής, όσον αφορά στη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Ειδικότερα, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Παρά τις τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες απαντήσεις που έλαβε η παράταξη Δύναμη Ζωής από τη διοίκηση της Περιφέρειας σε νέα ανακοίνωσή της επανέρχεται, για να εκτεθεί περισσότερο, προβάλλοντας εντελώς αναπόδεικτα επιχειρήματα και έωλους ισχυρισμούς.

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η Δύναμη Ζωής επιχειρεί να διαγράψει από την ιστορία τα πέντε χρόνια της διοίκησής της και στα οποία μεταξύ των αρμοδιοτήτων της ήταν και η διεύθυνση Λαϊκών Αγορών και το εποπτικό της έργο. Μία διεύθυνση στην οποία δεν προσέθεσε ούτε έναν υπάλληλο, σε αντίθεση με τη τωρινή διοίκηση η οποία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ενίσχυσε τη διεύθυνση με 25 συμβασιούχους, οι οποίοι προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στην εποπτεία των λαϊκών αγορών.

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία νομικού προσώπου, ενημερώνουμε ότι αυτό αποτελεί αίτημα του συνόλου των φορέων των λαϊκών αγορών και το οποίο ικανοποιήθηκε από την κυβέρνηση. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο υπέρμαχος των κινητοποιήσεων και των απεργιών υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Δύναμη Ζωής, πρόεδρος των παραγωγών, Παντελής Μόσχος, επισκεπτόμενος τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, του ανέλυσε όλα τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας νομικού προσώπου, προκειμένου να τον πείσει να στηρίξει την ίδρυσή του. Ας συνεννοηθεί λοιπόν η Δύναμη Ζωής καλύτερα με τους ανθρώπους της γιατί μάλλον δεν έχει καταλάβει καν τις θέσεις τους ή ας της εξηγήσει ο κ. Μόσχος καλύτερα, μήπως και καταλάβει.

Μεταξύ άλλων κατηγορεί τη διοίκηση ότι δεν έχει βρει ακόμα αξιοπρεπές κτήριο για να στεγαστεί η διεύθυνση Λαϊκών Αγορών. Την ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια είναι πάρα πολύ κοντά στην ενοικίαση κτηρίου το οποίο ικανοποιεί τις σύγχρονες απαιτήσεις στέγασης αλλά και τη βούληση των υπαλλήλων της διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών. Δηλαδή, η σημερινή διοίκηση πέτυχε μέσα σε ενάμιση χρόνο αυτό που η προηγούμενη διοίκηση απέτυχε να κάνει μέσα σε πέντε χρόνια. Για τον λόγο αυτόν, θα ήταν πολύ προτιμότερη η σιγή σε ένα ζήτημα που είναι πολλαπλά αποτυχημένη και εκτεθειμένη η συγκεκριμένη παράταξη.

Επιπλέον η Δύναμη Ζωής δείχνει την πλήρη άγνοιά της για τον τρόπο λειτουργίας των αγορών εν μέσω μέτρων κατά της πανδημίας, καθώς δεν μπορεί να συνυπολογίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εκ περιτροπής εργασία των πωλητών, από τη λειτουργία παράλληλων δρόμων, από τη συνεχή διαφοροποίηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων, που καθιστούν αδύνατη προς το παρόν την καταγραφή και απόδοση θέσεων. Η διοίκηση έχει δεσμευτεί ότι αμέσως μετά την πανδημία θα ξεκινήσει το μεγάλο αυτό έργο το οποίο η προηγούμενη διοίκηση από το 2017 που ψηφίστηκε ο νόμος και επί δύο ολόκληρα χρόνια δεν το είχε αγγίξει καν.

Για τα περί κοινωνικής πολιτικής τα οποία οψίμως θυμήθηκε, έχουμε απαντήσει αναλυτικά στην προηγούμενη ανακοίνωση μας και δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λόγος να επανέλθουμε.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει ενεργά στον διάλογο για το σχέδιο νόμου με δικές της προτάσεις τις οποίες σε μεγάλο βαθμό έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, σε αντίθεση με την εποχή της προηγούμενης διοίκησης που δεν είχε καν ερωτηθεί, όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε ο νόμος 4497/2017, για τις λαϊκές αγορές.

Δεν μπορούμε όμως να μην παρατηρήσουμε ότι τα μεγάλα έργα για τα οποία επαίρεται η Δύναμη Ζωής σε μια ολόκληρη 5ετή θητεία είναι οι χημικές τουαλέτες, τα προγράμματα ανακύκλωσης που ουδέποτε εφαρμόστηκαν και οι μεγάλες εκδηλώσεις, δηλαδή φιέστες. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Ευτυχώς οι πωλητές γνωρίζουν πολύ καλά τις ημέρες τις προηγούμενης όπως και της τωρινής διοίκησης και μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις τους γι’ αυτό και οι δύο μεγαλύτερες ομοσπονδίες της Αττικής, η Παναττική Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Παραγωγών Πωλητών Περιφέρειας Αττικής, έχουν διά των εκπροσώπων τους και των ανακοινώσεων τους ευχαριστήσει θερμά τη διοίκηση της Περιφέρειας για την πολύμορφη και πολυσήμαντη στήριξη της τόσο για το σχέδιο όσο και για άλλα θέματα των λαϊκών αγορών.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι τόσο με το νέο νομοσχέδιο όσο και με τη πλήρη αναδιοργάνωση της δομής και της λειτουργίας της διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών η διοίκηση μας θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό, τη διαφάνεια, τη πρόοδο των αγορών, βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας των πωλητών και καθιστώντας τες πολύ πιο ελκυστικές για τους καταναλωτές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet