Πιο σφοδρή γίνεται η «Μπάρμπαρα» – Πού θα το στρώσει τις επόμενες ώρες στην Αττική
Φωτογραφία: Δήμος Κηφισιάς/FB
Κοινωνία

Πιο σφοδρή γίνεται η «Μπάρμπαρα» – Πού θα το στρώσει τις επόμενες ώρες στην Αττική

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σαρώνει τη χώρα με έντονα καιρικά φαινόμενα να επηρεάζουν πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να έχει ανακοινωθεί ότι τα σχολεία σε αρκετούς νομούς αύριο, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, δεν θα ανοίξουν, αλλά τα παιδιά θα κάνουν το μάθημά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Μάλιστα, όσον αφορά τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας, όπως φαίνεται αυτή είναι μόνη η αρχή, αφού λίγο μετά τις 15:00 εστάλη από την Πολιτική Προστασία νέο προειδοποιητικό μήνυμα του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» στους κατοίκους της Αττικής, καθώς τα φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr:

  • Στην Αττική τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται στα βόρεια του νομού όπου σε αρκετές περιοχές είναι πιθανό να σημειωθούν περισσότερα από 20 – 30 εκατοστά χιονιού, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 40 – 60 εκατοστά. Χιονόστρωση αναμένεται στα δυτικά και ανατολικά του νομού, όπου τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 10 – 15 εκατοστά χιονιού. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν έως και 20 – 30 εκατοστά χιονιού, ενώ μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου. 
  • Στην Εύβοια αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, όπου ενδεικτικά στα κεντρικά ορεινά κυρίως τμήματα είναι πιθανό να σημειωθούν έως 80 – 100 εκατοστά χιονιού, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.
  • Στην υπόλοιπη Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου σε αρκετές περιοχές αναμένονται έως και 20 – 30 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 5 – 10 εκατοστά χιονιού. Μεγαλύτερα ύψη χιονιού αναμένονται και εδώ κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.  

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet