Ποια προβλήματα συζήτησε ο Γ. Πατούλης με τους δημάρχους της Αττικής
Κοινωνία

Ποια προβλήματα συζήτησε ο Γ. Πατούλης με τους δημάρχους της Αττικής

Οι σημαντικές ελλείψεις στελεχιακού δυναμικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ανάγκη παράτασης των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η υλοποίηση του προγράμματος του προσυμπτωματικού ελέγχου, η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στους Δήμους, καθώς και η υλοποίηση ειδικού προγράμματος μέσω του οποίου θα εξασφαλιστούν απινιδωτές σε δημόσιους χώρους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, με τους δημάρχους της Αττικής.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση που έχει ζητήσει για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τονίζοντας ότι σύντομα η Περιφέρεια Αττικής θα είναι η πρώτη πιστοποιημένη Περιφέρεια Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες, εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη του ΕΔΔΥΠΥ και των Δήμων, ο περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιπλέον ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω πανδημίας. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι από την έναρξη της πανδημίας οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής επωμίστηκαν ένα ιδιαιτέρως εκτεταμένο σύνολο ευθυνών, το οποίο όμως κατάφεραν να φέρουν σε πέρας με την συμβολή των συμβασιούχων που προσελήφθησαν.

«Η παράταση των συμβάσεών τους είναι αναγκαία», τόνισε ο Γ. Πατοιύλης και πρόσθεσε ότι «περίπου το 46% των μόνιμων θέσεων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι κενές. Οι διαδικασίες κάλυψης μέσω ΑΣΕΠ είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, για τον λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων ορισμένου χρόνου. Η πρόσληψή τους έγινε μια περίοδο που τα κρούσματα της πανδημίας ήταν κάτω από 100, τη στιγμή που σήμερα ξεπερνούν τα 7.000».

Στην αναγκαιότητα ανανέωσης των συμβάσεων αναφέρθηκαν και οι δήμαρχοι, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι οι υπηρεσίες τους δεν κατέρρευσαν την περίοδο της πανδημίας λόγω της σημαντικής υποστήριξής τους από τους ΙΔΟΧ. Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στα ζητήματα της κινητικότητας τονίζοντας ότι το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού είναι ακόμα μεγαλύτερο, λόγω της δυνατότητας που παρέχει ο νόμος στους υπαλλήλους να μετακινηθούν σε άλλους φορείς. Μόνο από την Περιφέρεια της Αττικής έχουν φύγει την τελευταία διετία πάνω από 280 υπάλληλοι, όπως τόνισε.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet