Προσωρινή σύλληψη υπεύθυνης αναψυκτηρίου-καφετέριας στα Βόρεια λόγω παρουσίας πελατών στον εξωτερικό χώρο
Επιχειρήσεις-Αγορά

Προσωρινή σύλληψη υπεύθυνης αναψυκτηρίου-καφετέριας στα Βόρεια λόγω παρουσίας πελατών στον εξωτερικό χώρο

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι σε όλη την Αττική, από τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες (2/2/2021), πραγματοποιήθηκαν 24.374 έλεγχοι, από τους οποίους οι 4.535 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και βεβαιώθηκαν 571 παραβάσεις:

Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, λοιπά καταστήματα και ιδιωτικούς χώρους βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

  • Σε έξι εστιατόρια-ψητοπωλεία στην Αθήνα, για παρουσία πελατών στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του καταστήματος, επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 3.000 ευρώ στους υπευθύνους αυτών.
  • Σε καφετέρια στην Κυψέλη συνελήφθη ο ιδιοκτήτης για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, για παρουσία πελατών στο εσωτερικό του καταστήματος. Στον ιδιοκτήτη και σε επτά θαμώνες βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ για παραβίαση διατάξεων περί περιορισμού της κυκλοφορίας και διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ για μη χρήση προστατευτικής μάσκας.
  • Σε κατάστημα εμπορίας κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας για παρουσία πελατών στον εσωτερικό χώρο χωρίς ραντεβού, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ στο υπεύθυνο αυτού.
  • Σε οίκο ανοχής στην Καλλιθέα συνελήφθησαν η προσωρινά υπεύθυνη και δύο εργαζόμενες για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού. Στην προσωρινά υπεύθυνη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ στις δύο εργαζόμενες και σε θαμώνα επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ.
  • Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Κυψέλη για διοργάνωση συνάθροισης (πάρτι), συνελήφθη ο διοργανωτής για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ. Στους 41 συμμετέχοντες στην συνάθροιση, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, για παραβίαση διατάξεων περί περιορισμού της κυκλοφορίας.
  • Σε τέσσερα καταστήματα (καφενεία-μπαρ) στη Δυτική Αττική συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι αυτών για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού (παρουσία πελατών στο εσωτερικό χώρο) και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 3.000 ευρώ σε δύο από αυτούς και 5.000 στους άλλους δύο. Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, σε 16 συνολικά θαμώνες για παραβίαση διατάξεων περί περιορισμού της κυκλοφορίας.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμα 3.000 στον διοργανωτή συνάθροισης σε ιδιόκτητο χώρο στη Δυτική Αττική.
  • Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης καταστήματος ένδυσης στη Δυτική Αττική για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, για παρουσία πελατών εντός αυτού πέραν των προβλεπόμενων.
  • Σε αναψυκτήριο-καφετέρια στα Βόρεια Προάστια συνελήφθη η προσωρινά υπεύθυνη για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ για παρουσία πελατών σε εξωτερικό χώρο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet