Προτεραιότητα η στήριξη του ιατρικού κόσμου για Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ
Κοινωνία

Προτεραιότητα η στήριξη του ιατρικού κόσμου για Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ

Τα νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας και οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για τη στήριξη του ιατρικού κόσμου και την ενίσχυση της υγειονομικής θωράκισης της χώρας, ήταν το αντικείμενο της σημερινής τηλεδιάσκεψης του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, με τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, στην οποία πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΣΑ, τονίστηκε η ανάγκη να διασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον αόρατο εχθρό και ρισκάρουν την υγεία και τη ζωή τους. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι ενέργειες του ΙΣΑ για την οικονομική στήριξη των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών που αγωνίζονται να επιβιώσουν για να κρατήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους ώστε να μην καταρρεύσει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την κρίσιμη αυτή ώρα για την πατρίδα μας.

Συζητήθηκε επίσης το σχέδιο δράσης για την ιατρική κάλυψη των πολιτών της Αττικής μέσω του συστήματος τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, καθώς και οι ενέργειες που θα γίνουν περαιτέρω για να καλυφθούν και άλλες ανάγκες των ασθενών και να αποσυμφορήσουν το σύστημα υγείας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε τα εξής:

«Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και η αγωνία μας είναι πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την πατρίδα στην κρίσιμη αυτή ώρα. Είμαστε στις επάλξεις για να στηρίξουμε τον γιατρό που δίνει τη μάχη αλλά και τον ασθενή που χρειάζεται τη βοήθειά μας. Είναι θέματα ύψιστης σημασίας να διασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τον ιατρικό κόσμο, καθώς και η ιατρική παρακολούθηση των ασθενών που πάσχουν τόσο από κορωνοϊό όσο και από τις υπόλοιπες παθήσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet