Προ των πυλών η ηλεκτρονική μεταβίβαση οχημάτων, αίρεται και το τελευταίο εμπόδιο
Κοινωνία

Προ των πυλών η ηλεκτρονική μεταβίβαση οχημάτων, αίρεται και το τελευταίο εμπόδιο

Αίρεται και το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο πριν την υιοθέτηση και εφαρμογή της ηλεκτρονικής μεταβίβασης οχήματος, με απόφαση των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μεταφορών και Υποδομών, πρόταση που είχε υποβληθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Μετά την καθιέρωση της αυτοδίκαιης άρσης παρακράτησης οχήματος, άλλη μια ρηξικέλευθη πρόταση τέθηκε από σήμερα σε λειτουργία.

Πρόκειται για τον ηλεκτρονικό υπολογισμό και την πληρωμή των τελών μεταβίβασης που αποτελούν τον προθάλαμο για την ηλεκτρονική μεταβίβαση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Μέσω της νέας υπηρεσίας, που είναι διαθέσιμη στη ψηφιακή πύλη gov.gr και στην πλατφόρμα https://drivers-vehicles.services.gov.gr/public/ipologismos-telon-metavivasis, εξαλείφονται οριστικά περιπτώσεις κατάθεσης πλαστών παραβόλων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρέτησε τη σχετική απόφαση των συναρμόδιων υπουργών και εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του, επισημαίνοντας ότι «με ολοκληρωμένο σχέδιο και σε απόλυτη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία καθιστούμε με διαφάνεια και ισονομία αποτελεσματικότερη την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μέσα σε δύο χρόνια πετύχαμε όσα οι πολίτες προσδοκούσαν επί δεκαετίες. Στόχος μας είναι επτά στους δέκα πολίτες να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά και από απόσταση. Με ένα κλικ στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή ή το κινητό τους, χωρίς “ουρές” και κάθε είδους διαμεσολαβήσεις».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι σε εξέλιξη είναι και οι συνεννοήσεις για την καθιέρωση ηλεκτρονικού φακέλου οδηγού με την επέκταση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr ώστε να υποδέχεται ψηφιακά αιτήσεις και δικαιολογητικά, γεγονός που θα απαλλάξει σταδιακά τις υπηρεσίες από χαρτοβασίλειο δεκαετιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet