Πρώτη η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στην αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων
Κοινωνία

Πρώτη η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στην αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Υπεγράφη την Παρασκευή 19/6 στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, η σύμβαση για την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττική, από τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Β. Κόκκαλη και τον εκπρόσωπο των μελετητικών εταιρειών, Β. Μιχαλόπουλο.

«Η Αττική είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που ξεκινά τη διαδικασία αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, σηματοδοτώντας την ισχυρή βούληση του κ. Πατούλη να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Περιφέρειας για μία οριστική και βιώσιμη λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν εξαγγελθεί» σημειώνει η περιφερειακή αρχή.

Η διαδικασία αναθεώρησης θα προχωρήσει παράλληλα με την ολοκλήρωση του εθνικού σχεδιασμού, ο οποίος αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Σε δήλωσή του ο κ. Πατούλης επεσήμανε:

«Χωρίς να χαθεί ούτε μία πολύτιμη μέρα και υλοποιώντας με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας προχωράμε εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας για να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

»Σήμερα, έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, με την Αττική να είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που προχωρά στην αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδίου, για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

»Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο στοίχημα, προς όφελος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών μας. Συνεχίζουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet