Πώς θα υποστηριχθεί αποτελεσματικότερα η ελληνική κοινωνία εν μέσω «Covid-19» συζήτησε η Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Πώς θα υποστηριχθεί αποτελεσματικότερα η ελληνική κοινωνία εν μέσω «Covid-19» συζήτησε η Περιφέρεια Αττικής

Με αντικείμενο το συντονισμό δράσεων για την καλύτερη υποστήριξη των πολιτών εν μέσω της πανδημίας  ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συγκάλεσε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες.

Στη σύσκεψη μετείχε και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Γιάννης Σελίμης.

Μαζί με τον κ. Πατούλη στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Νικόλαος Πέππας και η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μαρία Κουρή.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με την πλατφόρμα «e:Presence» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων που έλαβε η Περιφέρεια Αττικής το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι «σε αυτήν τη φάση της πανδημίας, έμφαση πρέπει να δοθεί στην εντατικοποίηση και επιτήρηση των προληπτικών μέτρων στους καταυλισμούς των Ρομά αλλά και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων». Σε αυτό το πλαίσιο και σε ό,τι αφορά τους Ρομά, έστειλε και σχετική επιστολή προς τους δημάρχους της Αττικής προκειμένου, σε περίπτωση που υπάρχουν καταυλισμοί εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας, να ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, με στόχο την καλύτερη προστασία του πληθυσμού. Ο κ. Πατούλης ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και να καταγράφουν τυχόν ανάγκες προκειμένου να εξεταστεί να απαιτείται η περαιτέρω συνδρομή της Περιφέρειας.

Σε ό,τι αφορά στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων επισήμανε ότι «πριν ακόμη οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο τεθεί σε εφαρμογή ζητήσαμε τον περιορισμό ή και την απαγόρευση του επισκεπτηρίου, μέτρο το οποίο στην πλειοψηφία τους οι οίκοι ευγηρίας και οι μονάδες φροντίδας του λεκανοπεδίου τήρησαν με συνέπεια» και πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια έχει στηρίξει και θα συνεχίσει να συνδράμει τις δομές με υγειονομικό υλικό προστασίας, γάντια, τρόφιμα, απολυμαντικά και μάσκες για την προστασία περιθαλπόμενων ηλικιωμένων, όσο και του ιατρικού προσωπικού, και για τη μη διασπορά κρουσμάτων από και προς την κοινότητα».

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους αντιπεριφερειάρχες για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Περιφέρεια να διανείμει πασχαλινά γεύματα το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε συνεννόηση με τους Δήμους και με τη συνδρομή εθελοντών. Σε αυτό το πλαίσιο τους κάλεσε να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους δημάρχους, προκειμένου να συντονιστεί η δράση με τον καλύτερο τρόπο. «Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας με κοινωνικό πρόσημο, με στόχο την ανακούφιση πολιτών που δοκιμάζονται περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο», σημείωσε.

Ολοκληρώνοντας την τηλεδιάσκεψη ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι «παράλληλα με τη μάχη η οποία δίνεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει κανονικά την εκστρατεία για την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Αττική. Ήδη έχουν παραδοθεί απορριμματοφόρα υψηλής τεχνολογίας στους Δήμους Αθηναίων, Πειραιώς, Περιστερίου, Αχαρνών και σταδιακά θα δοθούν σε όλους τους Δήμους, ενώ θα διανεμηθούν κυτία ανακύκλωσης σε όλες τις αντιπεριφέρειες και άλλα δημόσια κτήρια».

Σχετικά με το γενικότερο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Οφείλουμε όλοι να υποστηρίξουμε το πρόγραμμά μας, με όλες μας τις δυνάμεις. Η εφαρμογή της περιβαλλοντικής μας πολιτικής θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς χρονοτριβές, παρά τη συγκυρία. Πρόκειται για ένα ζήτημα ουσίας που αφορά στη διάσωση του περιβάλλοντος αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Όλοι μαζί θα κάνουμε μία νέα πράσινη αρχή για την Αττική μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet