Ρ. Δούρου: Αδιαπραγμάτευτη η ισότιμη πρόσβαση όλων στα εμβόλια και τη θεραπεία
Κοινωνία

Ρ. Δούρου: Αδιαπραγμάτευτη η ισότιμη πρόσβαση όλων στα εμβόλια και τη θεραπεία

«Στις δύσκολες συνθήκες της δοκιμασίας της κοινωνίας, όπως σήμερα, το δημόσιο σύστημα υγείας είναι το μόνο που διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων, χωρίς διακρίσεις στα εμβόλια και στη θεραπεία. Την πρόσβαση στο αγαθό της υγείας, που είναι αδιαπραγμάτευτο. Αυτή τη βασική αρχή υπηρετήσαμε ως Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, με τη στρατηγική μας για τη στήριξη με σύγχρονο εξοπλισμό όλων των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής. Μια διαδικασία που η ολοκλήρωσή της σήμερα καθυστερεί αναιτιολόγητα. Κάτι το απαράδεκτο γιατί δεν αφορά μια παράταξη ή ένα πρόσωπο, αλλά το αναντικατάστατο δικαίωμα στην υγεία». Αυτά παρατήρησε, ερωτηθείσα σχετικά, η επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ζωής, τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατόπιν συνάντησής της με τη διοίκηση της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κ. Δούρου συναντήθηκε, σε εποικοδομητικό κλίμα, με τον Διοικητή της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό, προκειμένου να εξετάσουν τις εκκρεμότητες και να αναζητήσουν τρόπους για την, όσο το δυνατόν, γρηγορότερη επίλυσή τους.

Η Δύναμη Ζωής αναφέρει ότι «16 μήνες μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, δυστυχώς ακόμη εκκρεμούν διαγωνισμοί που έπρεπε να είχαν διενεργηθεί και οι οποίοι αφορούν στα νοσοκομεία της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου σχετικά με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τόσο από το πρόγραμμα των 41 εκατομμυρίων από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, όσο και από το πρόγραμμα των 13 εκατομμυρίων του ΕΣΠΑ».

Ειδικότερα, η παράταξη κάνει λόγο για «κρίσιμες εκκρεμότητες αφορούν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, το Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά “Μεταξά”, το Ασκληπιείο Βούλας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν” και το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet