Ρ. Δούρου: Δεν παίζουμε με τις ζωές των παιδιών μας, δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου – Οδικός χάρτης για τη Δημόσια Υγεία στην Αττική
Κοινωνία

Ρ. Δούρου: Δεν παίζουμε με τις ζωές των παιδιών μας, δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου – Οδικός χάρτης για τη Δημόσια Υγεία στην Αττική

«Στις σημερινές συνθήκες δοκιμασίας του τόπου μας όλοι οι φορείς της Πολιτείας οφείλουν να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών και στην οικοδόμηση ενός στέρεου Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Αυτό ισχύει και για την Περιφέρεια Αττικής που έχει μάλιστα την τύχη να διαθέτει ταμειακό πλεόνασμα» σημειώνει η «Δύναμη Ζωής».

Η περιφερειακή παράταξης της τέως περιφερειάρχη Ρένας Δούρου σημειώνει ότι χρειάζεται λοιπόν η σημερινή διοίκηση, πέρα από τις απολύτως αναγκαίες αποφάσεις σχετικά με την ασφάλεια πολιτών και εργαζομένων που έχει λάβει, «να προχωρήσει στο αναγκαίο και κοινωνικά χρησιμότερο. Να πράξει δηλαδή έτσι ούτως ώστε με ταχύ ρυθμό να υλοποιηθούν άμεσα οι μεγάλες πρωτοβουλίες που πήρε η διοίκηση της Ρένας Δούρου από το 2017 για τον χώρο της Δημόσιας Υγείας». 

Πρωτοβουλίες που, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, χωρίς να υποκαθιστούν το υπουργείο Υγείας, σχεδιάστηκαν μαζί του, στο πλαίσιο Προγραμματικών Συνεργασιών και χρηματοδοτήθηκαν από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, «δημιουργώντας ένα πανελλαδικό πρότυπο».

«Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης της Δύναμης Ζωής”, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, ήταν και παρέμεινε μέχρι τέλους, η στήριξη του Συστήματος Δημόσιας Υγείας. Μια στρατηγική επιλογή την οποία στηρίξαμε, παρά την αβάσιμη, επιφανειακή και μικροκομματική κριτική που ασκήθηκε από εκείνους ακριβώς που σήμερα ομνύουν στο ΕΣΥ. Για εμάς η επιλογή ήταν, είναι και θα παραμείνει διαχρονική. Γιατί δεν παίζουμε με τις ζωές των παιδιών μας, δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου», τόνισε σχετικά, η Ρένα Δούρου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet