Ρ. Δούρου: Η περιαστική κτηνοτροφία αντιμετωπίζει σειρά δομικών προβλημάτων
Κοινωνία

Ρ. Δούρου: Η περιαστική κτηνοτροφία αντιμετωπίζει σειρά δομικών προβλημάτων

Τα σύγχρονα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Αττικής ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Δύναμη Ζωής, Ρένα Δούρου, με το προεδρείο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος».

Όπως αναφέρει η Δύναμη Ζωής, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Συλλόγου, ενώ στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο πρόεδρος, Γ. Κοντογιάννης και η γραμματέας Μ. Κοντογιάννη εξέφρασαν την αγωνία των παραδοσιακών κτηνοτρόφων της Αττικής που βλέπουν να απειλείται η περιαστική κτηνοτροφία από τα «τσιμέντα της οικοπεδοποίησης και των συμφερόντων κερδοσκόπων», όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, αναφερόμενοι στο  νομοσχέδιο της κυβέρνησης «Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων», που συζητείται στη Βουλή. Ο Σύλλογος μετείχε στη σχετική ακρόαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Στη συνάντηση στα γραφεία της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου αναφέρθηκαν σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων που προωθεί ο Σύλλογος, όπως η τακτοποίηση των μη αδειοδοτηθέντων στάβλων, η αξιοποίηση τροφίμων που πετιούνται για παραγωγή ζωοτροφών, η ενεργοποίηση σύμβασης για νεκρά ζώα, η αξιοποίηση της κοπριάς των στάβλων, κ.λπ., καθώς και η δημιουργία προϋποθέσεων Κτηνοτροφικών Πάρκων και city farm. Ενημέρωσαν, τέλος. ότι ο Σύλλογος τον προηγούμενο 1,5 χρόνο της πανδημίας κατόρθωσε να κρατήσει ενημερωμένα τα μέλη του και τους συμπολίτες με 150 περίπου δημόσιες διαδικτυακές συζητήσεις με θέματα όπως η κτηνοτροφική επιχειρηματικότητα, το κόστος ζωοτροφών, η ασφάλιση αγροτικής δραστηριότητας, οι βοσκήσιμες γαίες, τα Αγροτικά Επιμελητήρια, κ.ά.

Η κ. Δούρου ανέφερε σχετικά:

«Η διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα της Αττικής, που ορισμένοι είτε αγνοούν είτε αντιμετωπίζουν ως αόρατο. Στο πλαίσιο αυτό η περιαστική κτηνοτροφία είναι ιδιαίτερα δυναμικός κλάδος και επιβάλλεται η στήριξη της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, γιατί αντιμετωπίζει σειρά δομικών προβλημάτων που επιτείνονται από τη σημερινή, πολλαπλή κρίση. Οι προτάσεις που καταθέτει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος αποτελούν τη βάση για τις πολιτικές που επιβάλλει η βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον. Στεκόμαστε στο πλευρό των κτηνοτρόφων, που όπως ορθά υπογραμμίζουν, είναι υπέρμαχοι της κυκλικής οικονομίας και εξ επαγγέλματος φροντιστές του Περιβάλλοντος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet