Ρ. Δούρου: Το Πεδίον του Άρεως κινδυνεύει από την αδιαφορία της περιφερειακής αρχής
Κοινωνία

Ρ. Δούρου: Το Πεδίον του Άρεως κινδυνεύει από την αδιαφορία της περιφερειακής αρχής

Τον κώδωνα του κινδύνου για το Πεδίον του Άρεως κρούει η Δύναμη Ζωής λόγω προβληματικής φύλαξης, καθαριότητας, συντήρησης πρασίνου και υποδομών, όπως σημειώνει η ίδια.

Σε επίσκεψή της επί τόπου, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, με κλιμάκιο της παράταξης, η Ρένα Δούρου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο σημαντικός αυτός δημόσιος πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής, που η διοίκηση της Δύναμης Ζωής ανέταξε, ύστερα από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, σήμερα αντιμετωπίζει την αδιαφορία και την ολιγωρία της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής».

Ειδικότερα, Δύναμη Ζωής αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«Η πολύτιμη παρακαταθήκη (διαδικασίες και διαγωνισμοί) που παρέδωσε η διοίκηση της Δύναμης Ζωής σχετικά με τη φύλαξη, το πράσινο, την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τη συντήρηση και τις υποδομές, βαλτώνει με αποτέλεσμα σήμερα να επανέρχονται στο Πεδίον του Άρεως εικόνες του χθες…

»Η Δύναμη Ζωής θέτει την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός πρώτα και κύρια για την φύλαξη, καθώς από τον Ιανουάριο του 2020, που έληξε η σύμβαση που είχε συναφθεί επί διοίκησής της, ουσιαστικά το Πεδίον του Άρεως δεν καλύπτεται από σύμβαση φύλαξης αλλά από δίμηνες απ’ ευθείας αναθέσεις, μνημείο αδιαφορίας της νυν διοίκησης. Επίσης, επιβάλλεται η άμεση προώθηση των διαδικασιών για την συντήρηση του πρασίνου, για την καθαριότητα, για την επισκευή και συντήρηση των υποδομών και για την νέα μεγάλη παιδική χαρά προσβασιμότητας ΑμεΑ».

«Στις τεράστιες ευθύνες της περιφερειακής αρχής», αναφέρθηκε η κ. Δούρου, καλώντας την «να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της» και να «προστατέψει το Πεδίον του Άρεως, προχωρώντας στις ενέργειες που οφείλει, όχι απέναντι σε μια παράταξη ή ένα πρόσωπο, αλλά στους πολίτες που έχουν δικαίωμα σε έναν μοναδικό δημόσιο χώρο πνεύμονα πρασίνου, κέντρο αθλητικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων ανοικτό σε όλους».

Συνεχίζοντας, η επικεφαλής της παράταξης τόνισε ότι «η Δύναμη Ζωής δίνει σήμερα το παρών στο Πεδίον του Άρεως, στέλνοντας το μήνυμα ότι “δεν θα επιτρέψει κανένα πισωγύρισμα”, γιατί πρόκειται για υπόθεση ζωή που μας αφορά όλους και όλες»

Η Δύναμη Ζωής υπενθυμίζει τις βασικές παρεμβάσεις που έγιναν σε όλα τα κύρια ζητήματα του Πεδίου του Άρεως από τη επί διοίκησής της στην Περιφέρεια Αττικής αναφέροντας:

  1. Αντιμετωπίστηκε ριζικά το πρόβλημα της παραβατικότητας με συχνές καθημερινές περιπολίες της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και με σύμβαση φύλαξης τριετούς διάρκειας, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020, χωρίς, δυστυχώς, να υπάρξει συνέχεια από την νέα διοίκηση.
  2. Το θέατρο «Άλσος» αποκαταστάθηκε και ανακαινίσθηκε ριζικά, έγινε δε ένας πανέμορφος χώρος. Μισθώθηκε σε εξειδικευμένη εταιρία κατόπιν διαγωνισμού. Πλέον λειτουργεί από το 2018 με υψηλό ποιοτικό επίπεδο, προσφέρει Πολιτισμό, έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και αποτελεί ένα από τα νέα πολιτιστικά τοπόσημα της Αττικής.
  3. Ανατάχθηκε το πράσινο, γίνεται συστηματική περιποίηση των φυτών, για τα κλαδέματα γίνεται κομποστοποίηση, μέσα από σύμβαση τριετούς διάρκειας με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Απρίλιο του 2021.
  4. Το πάρκο είναι πάλι καθαρό, με συστηματικό και καθημερινό καθαρισμό μέσα από σύμβαση καθαριότητας, τριετούς διάρκειας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Απρίλιο του 2021.
  5. Οι παιδικές χαρές επισκευάστηκαν, έλαβαν πιστοποίηση και λειτουργούσαν μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.
  6. Οι συνθήκες επαρκούς φωτισμού αποκαταστάθηκαν, παρά τις συνεχείς δολιοφθορές των χρόνων 2017 και 2018, για τις οποίες έχουν κατατεθεί μηνύσεις. Υπήρξαν δε συμβάσεις για την προστασία των φρεατίων με βαρέα καπάκια από σκυρόδεμα, καθώς και για την συντήρηση του υψηλού ηλεκτροφωτισμού, η οποία δυστυχώς δεν συνεχίστηκε.
  7. Το ιστορικό κτήριο Green Park μισθώθηκε σε εξειδικευμένη εταιρεία, κατόπιν διαγωνισμού. Εκδόθηκε η Πολεοδομική Άδεια για τις επισκευές και την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, τον Απρίλιο του 2019, όμως ακόμη δεν έχει λειτουργήσει, για άγνωστους σε εμάς λόγους.
  8. Τα αγάλματα αποκαταστάθηκαν από χρωματικούς βανδαλισμούς και συντηρήθηκαν σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.
  9. Συντάχθηκε και υποβλήθηκε προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ήδη από τον Μάρτιο του 2019 ολοκληρωμένη Διαχειριστική Μελέτη για το διάστημα 2020-2030. Η μελέτη αυτή εγκρίθηκε τον Μάϊο του 2020, με τη διαρκή συμβολή στελεχών της δικής μας διοίκησης. Υπάρχει πλέον εγκεκριμένος ένας σημαντικός σχεδιασμός -και όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η αδειοδότηση από το Δασαρχείο-, όμως το θέμα που ανακύπτει είναι τι κάνει η διοίκηση για την υλοποίηση του. Παραδείγματος χάριν, προβλέπεται η κατασκευή νέας μεγάλης παιδικής χαράς με προσβασιμότητα για ΑμεΑ, χωρίς όμως να έχει ξεκινήσει κάποια διαδικασία, παρότι η σχετική μελέτη έχει συνταχθεί επί ημερών της διοίκησής μας.
  10. Συντάχθηκε μελέτη για την επισκευή και συντήρηση για τρία χρόνια όλων των υποδομών του Πεδίου του Άρεως, που ανάμεσα σε πολλά αντικείμενα συμπεριλαμβάνει την αποκατάσταση της υδάτινης διαδρομής, του ροδώνα, των συντριβανιών, των αντλιοστασίων, των γεωτρήσεων, του χαμηλού φωτισμού, του αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι, βρύσες) κλπ. Παρότι έχουν γίνει όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες (σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης, εγγραφή προϋπολογιζόμενου ποσό στον προϋπολογισμό, κ.ά.) η δημοπράτηση, με ευθύνη της σημερινή διοίκησης, δεν έχει προχωρήσει.
  11. Για την αναβαθμισμένη διαχείριση της επισκεψιμότητας και της προστασίας του πάρκου, με υπηρεσίες φύλαξης, με σύστημα Wi-Fi δωρεάν για τους επισκέπτες, με σημεία εξυπηρέτησης και πληροφοριών, με κάμερες στην περίμετρο για την αποφυγή των κλοπών και σε πλήρη συμφωνία με τον κανονισμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων, συντάχθηκε μελέτη από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, εγκρίθηκε η σκοπιμότητα από το Περιφερειακό Συμβούλιο με προϋπολογισμό ύψους 9.600.000 ευρώ (Απόφαση 72/2019, γραμμή 47 του Προγράμματος Προμηθειών), συντάχθηκαν δε τα Τεύχη Δημοπράτησης. Η δημοπράτηση ακόμη εκκρεμεί…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet