«Σαφάρι» ξηλώματος παράνομων αφισών σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής
Κοινωνία

«Σαφάρι» ξηλώματος παράνομων αφισών σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής

Τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ξεκινήσει από χθες, Δευτέρα 5/10, τη διαδικασία αποξήλωσης δεκάδων αφισών που αναρτήθηκαν παράνομα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, μετά από σχετικές αυτοψίες που έγιναν, τόσο από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας όσο και τους αρμόδιους για την εποπτεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, συνεργεία της Περιφέρειας απομακρύνουν με ειδικά καλαθοφόρα οχήματα αφίσες από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας Αθηνών, Θηβών, Αμφιθέας, Ιάσονος, Βουλιαγμένης, Μεσογείων, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πατησίων, Γαλατσίου, Κηφισιάς και την Ιερά Οδό.

Να σημειωθεί ότι οι αφίσες, εκτός από τη ρύπανση που προκαλούν, σε κάποια σημεία αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς μπορεί να προκαλέσουν απόσπαση προσοχής αλλά και να αποκρύψουν πινακίδες οδικής σήμανσης, όπως και φωτεινούς σηματοδότες.

Η διαδικασία αποξήλωσης θα συνεχιστεί και σήμερα και θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Σε σχετική δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:

«Μηδενική ανοχή σε όσους δεν εννοούν να συμμορφωθούν με τον νόμο και επιμένουν να παρανομούν. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ρυπαίνει το περιβάλλον και να απειλεί την οδική ασφάλεια.

»Η δέσμευσή μας για τήρηση της νομιμότητας θα γίνει πράξη. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε δράση για τον καθαρισμό των δρόμων από τις παράνομες και επικίνδυνες πινακίδες είχαμε ξεκαθαρίσει ότι όσοι συνεχίσουν να παρανομούν θα καταγγέλλονται και η υπόθεση θα πηγαίνει στον εισαγγελέα, προκειμένου να επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Όποιος θέλει να διαφημίζεται, θα πρέπει να το κάνει νόμιμα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις ζωές των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet