Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος
Κοινωνία

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει σημαιοστολισμό, ενώ σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τελετή στο μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων στην Αθήνα, με ομιλίες και κατάθεση στεφάνων.

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης θα έχει συνάντηση και με τον πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατς. Επιπλέον, χθες Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε κεντρική εκδήλωση Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τόσο οι σημερινές εκδηλώσεις, όσο και η χθεσινή στο Μέγαρο Μουσικής, διοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά την έναρξη της χθεσινής εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής, αναφέρθηκε στο Ολοκαύτωμα, το οποίο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «υπήρξε η μεγαλύτερη κτηνωδία που γνώρισε η παγκόσμια ιστορία», ενώ υπογράμμισε ότι «βασική προϋπόθεση για να πορευθεί η ανθρωπότητα τον δρόμο της ειρήνης και του ουμανισμού, είναι να κρατήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη και να κεφαλαιοποιήσουμε τα διδάγματα από την πιο μαύρη σελίδα της παγκόσμιας ιστορίας». Ο Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργική συνεργασία που έχει διαχρονικά με τα μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και ιδιαίτερα με τον πρόεδρό της Α. Ταραμπουλούς.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet