Σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών η Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών η Περιφέρεια Αττικής

Με τη συμμετοχή σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, την Food and Drink Expo 2022, η οποία διεξήχθη στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου και την Alimentaria, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, συνεχίστηκαν οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό την προβολή και προώθηση του αγροδιατροφικού τομέα μέσα από το «brand name» Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στο Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύχθηκε σε δύο διακριτές φάσεις, οι οποίες περιελάμβαναν τη λειτουργία pop up καταστήματος στη περιοχή Islington του Λονδίνου και τη συμμετοχή με info–kiosk στη Διεθνή Έκθεση Food and Drink Expo 2022, η οποία διεξήχθη στο Μπέρμιγχαμ. Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, σκοπός της λειτουργίας του καταστήματος pop up ήταν να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος των προϊόντων της Αττικής στον τελικό καταναλωτή μιας συνοικίας του Λονδίνου που φημίζεται για τους ξεχωριστούς της χώρους εστίασης.

Στο κατάστημα παρασκευάζονταν γεύματα τύπου Lunch & Breakfast Bites από τον Βρετανό chef Andrew R. M. Reed, καθώς και πώληση των προϊόντων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν. Επιπρόσθετα, διοργανώθηκε παρουσίαση των οίνων που παρουσιάζονταν στη δράση από τον κο Κλέαρχο Κανελλάκη, Head Sommelier και Wine Buyer στο εστιατόριο Ekstedt.

Παράλληλα, στο εκθεσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής εκτίθονταν τα προϊόντα των εταιρειών ανά κατηγορίες, ενώ εκτός από τη πληροφόρηση που παρέχονταν στους επισκέπτες από στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για τον αγροδιατροφικό τομέα της, υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό της διοργανώτριας εταιρείας, το οποίο είχε αναλάβει την προώθηση των προϊόντων των εκθετών στην έκθεση. Ταυτόχρονα, σεφ ετοίμαζε μικρογεύματα με βάση τα υλικά των επιχειρήσεων, προκειμένου να παρουσιάζεται άμεσα το ποιοτικό πλεονέκτημα των προϊόντων της Αττικής.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet