Σε εξέλιξη η διανομή ειδών σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ της Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών
Κοινωνία

Σε εξέλιξη η διανομή ειδών σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ της Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών

Ξεκίνησε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου (Δημοτικό Γήπεδο Αγ. Δημητρίου) η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης (είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, νωπά είδη και είδη οπωροπωλείου) σε ωφελούμενους που διαμένουν σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή, η οποία επισημαίνει ότι συνολικά διανεμήθηκαν προϊόντα σε 929 ωφελούμενους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διανομή έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ενώ εφαρμόσθηκαν τα  μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-COV-2, τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις και δεν υπήρξε συνωστισμός.

Οι διανομές θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου (κλειστό Γυμναστήριο Σοφία Μπεφόν), όπου στις 28/12/2020 θα δοθούν είδη πρώτης σε 557 ωφελούμενους, επισημαίνει η διοίκηση.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας. Σκοπός μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε. Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με στόχο να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε και να πετύχουμε».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, κ. Δήμητρα Νάνου, τόνισε:

 «Για μία ακόμη φορά η Περιφέρεια Αττικής στέκεται έμπρακτα δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Οι υπηρεσίες ολοκλήρωσαν έγκαιρα τον ανοικτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό προϋπολογισμού 17.000.000 ευρώ (2η φάση του ΤΕΒΑ), με αποτέλεσμα να έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, βασικά αγαθά σε συνανθρώπους μας που βιώνουν τις δυσκολίες της παρατεταμένης οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για όποιον μας χρειάζεται».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet