Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα – Αυστηρά μέτρα ενόψει της επετείου για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου
Κοινωνία

Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα – Αυστηρά μέτρα ενόψει της επετείου για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

Αυξημένα και αυστηρότατα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στην Αθήνα, καθώς σήμερα, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, συμπληρώνονται 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώ αύριο (7/12) αναμένεται η επίσημη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr για σήμερα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πρωτεύουσας, το μεσημέρι και το απόγευμα. Ειδικότερα, στις 12:00 έχουμε την πορεία με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών και στις 18:00 υπάρχει προαναγγελία από συλλογικότητες, σωματεία και φορείς.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. είναι παρόμοια με εκείνα που εφαρμόστηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου με περίπου 4.000 αστυνομικούς από τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας να βρίσκονται στους δρόμους.

Η Τροχαία θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην κυκλοφορία σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες, ενώ υπάρχει σύσταση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και την στάθμευση στην ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια στιγμή ελικόπτερο της αστυνομίας και drone θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ, Ομάδες Δράση και ΔΙ.ΑΣ., καθώςκαι οχήματα εκτόξευσης νερού θα βρίσκονται σε ετοιμότητα. Τέλος, φύλαξη θα υπάρξει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτήρια, γραφεία κομμάτων και αστυνομικές υπηρεσίες.

Ο σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο» κλείνει στις 09:00 και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους εν λόγω σταθμούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet