Σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής για οδική ασφάλεια και βιώσιμη κινητικότητα στα σχολεία
Κοινωνία

Σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής για οδική ασφάλεια και βιώσιμη κινητικότητα στα σχολεία

Με στόχο την εμπέδωση των κανόνων οδικής ασφάλειας και της βιώσιμης κινητικότητας, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ενεργοποιήθηκε η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για την οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη κινητικότητα στα σχολεία.

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιείται ενημέρωση σε σχέση με την οδική ασφάλεια, ενώ υλοποιείται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και εκμάθηση ορθής λειτουργίας της φωτεινής σηματοδότησης.

Η δράση της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από το 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων, με τη συμμετοχή της εντεταλμένης συμβούλου Αττικής, Ε. Κοσμίδη, του συμβούλου Οδικής Ασφάλειας, Κ. Λογοθέτη, του υπεύθυνου Διαχείρισης Κυκλοφοριακής Αγωγής της Περιφέρειας Αττικής, Π. Καρυώτη, και υπηρεσιακών στελεχών.

Με αφορμή τη σχετική δράση η διευθύντρια του σχολείου, Σ. Μαραβέλια, εξέφρασε με επιστολή της τις ευχαριστίες της στον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και στα στελέχη της Περιφέρειας. Στην επιστολή επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής αποδεικνύει έμπρακτα ότι αντιμετωπίζει με ευαισθησία το θέμα της ασφάλειας των μαθητών, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της σχολικής κοινότητας και της δημοτικής αρχής.  

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με αφορμή την ενεργοποίηση του προγράμματος οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας επισημαίνει ότι πρωταρχικός στόχος του είναι «η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού για την οδική ασφάλεια, τη διαχείριση της κυκλοφορίας και τη γενικότερη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Αττικής».

«Κεντρικός στόχος μας είναι η Αττική να αποτελεί πρότυπο ασφαλούς κυκλοφορίας, τόσο στον τομέα των υποδομών, όσο και στην εκπαίδευση των χρηστών του οδικού δικτύου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων και οι άξονές του.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, ήδη στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από σχολεία της Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet