Στα εγκαίνια της δομής κοινωνικής ένταξης της UNESCO Πειραιώς και Νήσων ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Στα εγκαίνια της δομής κοινωνικής ένταξης της UNESCO Πειραιώς και Νήσων ο περιφερειάρχης Αττικής

Τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί και κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, μέσω των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, κοινωνικές δομές στήριξης συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη έδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στα εγκαίνια της νέας Δομής Αλληλεγγύης, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Όπως επισήμανε, οι 292 κοινωνικές δομές που χρηματοδοτούνται από τη Περιφέρεια μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου έχουν περισσότερους από 220.000 ωφελούμενους, ενώ ο προϋπολογισμός των δράσεων αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα για τη νέα Περίοδο 2021 – 2027 οι πόροι που προβλέπονται για κοινωνικές δράσεις θα ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της Ελληνίδας πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου και του δημάρχου Πειραιώς, Γιάννη Μώραλη. Ο πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης, χαιρέτισε με ικανοποίηση την ανακοίνωση της συνέχισης της χρηματοδότησης των δομών από την Περιφέρεια και διατύπωσε τις θερμές ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη «για την καθοριστική συμβολή του στη λειτουργία των δομών και την απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους από πόρους του ΕΣΠΑ».

Να σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή (21/12) εκδήλωση εγκαινιάστηκε  ο Πολυχώρος Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Μαριάννα Βαρδινογιάννη», στον οποίο θα μπορούν να πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων εκδηλώσεις, εκθέσεις και μουσικές παραστάσεις. Η χρηματοδότηση του Πολυχώρου εξασφαλίστηκε από την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία εξέφρασε τη συγκίνησή της για τη λειτουργία της δομής και για το γεγονός ότι δόθηκε τιμητικά στον χώρο το όνομά της. 

Στη νέα δομή συμπεριλαμβάνεται Υπνωτήριο, Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων, Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο. Στον χώρο πραγματοποιούνται, επιπλέον, προγράμματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης των ωφελούμενων.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet